Kirkosta erottiin tänä keväänä selvästi viimevuotista vähemmän

Kirkosta on erottu koronapandemian aiheuttaman poikkeustilanteen aikana maalis-toukokuussa selvästi vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Tänä vuonna eroajia oli Eroakirkosta.fi-sivuston tilastojen mukaan maalis-toukokuussa 6 748. Vuonna 2019 heitä oli samalla ajanjaksolla 8 610.

Huhtikuussa kirkosta erosi Eroakirkosta.fi-sivuston kautta 2 376 ihmistä. Lukema on huhtikuun pienin eroluku kymmeneen vuoteen. Maalis- ja toukokuussa eroajia oli niin ikään maltillisesti edellisvuosiin verrattuna.

Päiväkohtaisesti tarkasteltuna alhaisin eroluku oli 14. maaliskuuta, jolloin eroajia oli 36. Korkein eroajien määrä oli 1. huhtikuuta, jolloin kirkon jätti 152 jäsentä. Keskimäärin kirkosta erosi maalis-toukokuussa 73 ihmistä päivässä. Vuonna 2019 vastaava luku oli 93.

Eroakirkosta.fi laskee yhteen luterilaisesta ja ortodoksisesta kirkosta eronneet. Kirkosta voi erota myös maistraattien kautta, mutta niiden eroluvut ovat huomattavasti pienempiä kuin Eroakirkosta.fi-sivuston kautta ilmoitetut eroamiset.

Kuva: Kuvakaappaus Eroakirkosta.fi-sivustolta. Kirkosta eronneet maalis-toukokuussa 2020.