Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen Lähetysseura saivat suurimmat potit, kun ulko­ministeriö jakoi ohjelma­tukea kansalais­järjestöille

Suomen Lähetysseura on pitkään tukenut Etiopiassa kuurojen lasten koulunkäyntimahdollisuuksia ja päättäjien tietoisuutta vammaisten oikeuksista. Mirja Himanen ja esikoululainen Betlehem Mesfin opiskelevat kuvassa vuodelta 2015. Kuva: Sari Lehtelä / Suomen Lähetysseura

Ulkoministeriö on julkistanut vuosille 2022–2025 ohjelmatukea saavat kansalaisjärjestöt ja säätiöt. Suurimman summan, 26,5 miljoonaa euroa, saa Kirkon Ulkomaanapu. Summa on kasvanut edellisestä, neljän vuoden takaisesta hakukierroksesta, viidellä miljoonalla eurolla.

Toiseksi eniten tukea saa Suomen Lähetysseura, 24,5 miljoonaa euroa. Summa on yli neljä miljoonaa euroa suurempi kuin edellisellä hakukierroksella.

Kehitysyhteistyöpäällikkö Raija Hurskainen toteaa Suomen Lähetysseuran tiedotteessa, että järjestön kehitysyhteistyö keskittyy ensi vuodesta alkaen kolmeen kokonaisuuteen.

– Tuemme yhteisöjä ilmastonmuutoksen vaikutuksiin ja muihin katastrofeihin varautumisessa. Parannamme syrjittyihin ryhmiin, kuten kielivähemmistöihin, kuuluvien lasten ja nuorten pääsyä laadukkaaseen koulutukseen. Edistämme myös vammaisten ihmisten aseman parantumista.

Ohjelmatukea myönnettiin tällä hakukierroksella 23 suomalaiselle kansalaisjärjestölle. Järjestöjen joukossa viidenneksi eniten tukea sai Fida International ry, yhteensä 21 miljoonaa euroa. Muita kirkkoa tai kristillisiä yhteisöjä lähellä olevia ohjelmatuen saajia olivat Suomen World Vision, Helsingin Diakonissalaitos ja Suomen YMCA:n liitto ry.

Suomalaisille kansalaisjärjestöille suunnatulla ohjelmatuella toteutetaan Suomen kehityspoliittisia tavoitteita äärimmäisen köyhyyden poistamiseksi, eriarvoisuuden vähentämiseksi ja ihmisoikeuksien edistämiseksi.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.