Kirkon karismaattinen liike etsii kesä­tapahtumassaan kontakti­pintaa uus­henkisyyteen

Karismaattisen Hengen uudistus kirkossamme -liikkeen kesätapahtuma KesäSpirit vietetään 30.7.–1.8. Lempäälän Ideaparkissa ja verkossa. Paikalle otetaan tuhat ennakkoon ilmoittautunutta osallistujaa. Tapahtumaa järjestävät myös Tampereen, Lempäälän ja Sääksmäen seurakunnat.

KesäSpiritin tiedotteen mukaan etukäteen eniten keskustelua on herättänyt uusi Henkisyyden talo -konsepti.

"Hengen uudistus on jo jonkin aikaa halunnut etsiä kontaktipintaa uushenkisyyteen, ja nyt yhtenä työskentelyn hedelmänä kokeillaan kokemisen ja kohtaamisen tilaa, jossa käsitellään kristinuskon ja uushenkisyyden rajaa leikkaavia teemoja avarassa ilmapiirissä. Luvassa on muun muassa elämyksellisiä rukousmeditaatioita, alustuksia enkeleistä ja eri lailla uskovan kohtaamisesta sekä musiikkia", tiedotteessa todetaan.

Liikkeen mukaan tila on lähtökohdiltaan "täysin kristillinen" mutta "turvallinen myös toisin uskoville ja henkisille etsijöille".

Henkisyyden talossa tasatunnein pidettäviä lyhyitä tilaisuuksia alustavat muiden muassa Henri Järvinen, Pekka Yrjänä Hiltunen ja Olli Seppälä.

Kaksi ajankohtaista kirjaa

KesäSpiritissä julkaistaan kaksi kirjaa, jotka liittyvät kirkon tulevaisuuteen. Viiden teologin teoksessa Jokin meitä yhdistää – näky kansankirkon jälkeisestä kirkosta (Kirjapaja) käsitellään tulevaisuuden kirkko-oppia, haastetaan nykyinen kansankirkko-käsityksen hegemonia ja piirretään visio sateenvarjokirkosta. Julkistamistilaisuudessa 30.7. puhuvat professori Veli-Matti Kärkkäinen ja toiminnanjohtaja Timo Pöyhönen sekä keskustelevat rovasti Arto Antturi sekä pastorit Marjaana Toiviainen ja Benjamin Sandell.

31.7. julkaistaan Hengen uudistuksen yhteisövalmentajan Johanna Sandbergin Yhteisönä verkossa -kirja (Kirjapaja). Sandberg on koonnut kirjaan tapauskertomuksia kirkon uusista avauksista verkon hyödyntämisessä erityisesti korona-aikana. Kirjan perusteesi on, että nyt kirkossa on opittu striimaamaa, mutta verkon hyödyntämisessä ollaan vasta alussa. Seuraavaksi kirkon pitää opetella rakentamaan ja elämään verkossa yhteisöllisesti.

KesäSpiritin humoristisen videon voi katsoa täältä.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Kirkon karismaattinen liike etsii kesätapahtumassaan kontaktipintaa uushenkisyyteen