Kirkon John Vikström -liikuttaja­palkinto diakoni Ulla Hautamäelle

Ulla Hautamäki palkittiin John Vikström -liikuttajapalkinnolla. Kuva: Kirkon kuvapankki

Vuoden 2021 Kirkon John Vikström -liikuttajapalkinto on myönnetty Jyväskylän ja Keltinmäen alueseurakunnan diakonille Ulla Hautamäelle. Kirkkohallituksen asiantuntija Mikko Mäkelä luovutti palkinnon Hautamäelle Kirkon kasvatuksen päivillä Jyväskylässä keskiviikkona.

Palkintoperusteissa todetaan, että Hautamäen toiminta on erityisesti korona-aikana ehkäissyt yksinäisyyttä ja lisännyt kehon ja mielen hyvinvointia. Hän on liikuttanut ikäihmisiä ja muuta seurakuntaväkeä menestyksekkäästi ja pitänyt liikkuvia hartauksia kaikessa toiminnassaan.

– Iloitsen saamastani palkinnosta suuresti. Liikkuva hartaus on hieno työkalu, sillä rukous yhdistettynä liikuntaan vahvistaa mieltä sekä kehoa, Ulla Hautamäki sanoo Kirkon viestinnän tiedotteessa.

Ehdotuksia John Vikström -liikuttajapalkinnon saajaksi tuli tänä vuonna yhdeksän. Niiden kesken järjestettiin äänestys kirkon sosiaalisen median kanavissa. Ääniä annettiin kaikkiaan 1 522. Kolmen eniten ääniä saaneen joukosta Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunta valitsi voittajaehdotuksen Kirkkohallituksen päätettäväksi.

Kirkkohallitus on perustanut Kirkon John Vikström -liikuttajapalkinnon vuonna 2014. Palkinnon myöntämisen perusteina ovat eettisten arvojen edistäminen liikunnassa ja urheilussa, kirkon liikunta- ja urheiluyhteistyön edistäminen, inhimillisyyttä ja ihmisen arvoa edistävä, pitkäjänteinen työ tai uusi innovaatio liikunnassa sekä syrjäytymisen ehkäisy liikunnan ja urheilun keinoin.

Viime vuonna palkinnon sai tanssinopettaja, yrittäjä Aira Samulin.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Kirkon John Vikström -liikuttajapalkinto diakoni Ulla Hautamäelle