Kirkon ensimmäisen tasa-arvopalkinto jaetaan toukokuussa

Kirkkohallituksen viime syksynä perustama tasa-arvopalkinto jaetaan toukokuussa. Ehdotuksia palkinnon saajaksi voi tehdä maaliskuun loppuun asti. Niitä voivat tehdä sekä yksittäiset henkilöt että yhteisöt.

Kirkkohallituksen täysistunto voi myöntää palkinnon myös ilman ulkopuolelta tullutta ehdotusta. Palkinto myönnetään henkilölle, seurakunnalle tai muulle yhteisölle.

Idea palkinnosta lähti viime vuonna vietetyn itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaan kuuluneesta 100 tasa-arvotekoa -hankkeesta, jonka kunniatoimikunnan jäsenenä oli myös silloinen Helsingin piispa Irja Askola. Hän nosti esiin mahdollisuuden perustaa kirkon tasa-arvopalkinto.

Kirkon tasa-arvopalkinto perustettiin edistämään ihmisten ja ihmisryhmien tasa-arvoista kohtelua. Palkinnon tarkoituksena on myös vahvistaa paikallista tasa-arvotyötä sekä oikeudenmukaisuutta ja yhdenvertaisuutta sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Palkinnon saajalle annetaan kunniakirja ja rahapalkintona 5 000 euroa käytettäväksi palkinnon saajan valitsemaan kohteeseen tasa-arvotyössä.

Palkinnon myöntämisen perusteena ovat sukupuolten välisen tasa-arvon lisääminen, eettisten arvojen vahvistaminen ihmisten ja ihmisryhmien tasa-arvoisessa kohtelussa sekä inhimillisyyttä ja ihmisen arvoa edistävä, pitkäjänteinen työ tai uusi innovaatio tasa-arvokysymyksissä.

Kirkon tasa-arvopalkinto jaetaan joka toinen vuosi.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Kirkkohallitus perustaa Kirkon tasa-arvopalkinnon – myönnetään joka toinen vuosi

Edellinen artikkeliKyrkans Tidning: Emerituspiispa ei nähnyt lukea – pyysi pastoraattia palkkaamaan valaistuskonsultin
Seuraava artikkeliLapuan hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä

Ei näytettäviä viestejä