Kirkolliset kunniamerkit Anneli Janhoselle ja Juha Sepolle

Arkkipiispa Kari Mäkinen jakoi tänään kaksi merkittävää kirkollista kunniamerkkiä. Teologian maisteri Anneli Janhonen sai Pyhän Henrikin ristin ja teologian tohtori Juha Seppo Mikael Agricolan ristin.

Pyhän Henrikin risti myönnetään ekumeenisista ansioista tai suhteiden kehittämisestä sisarkirkkoihin. Palkitsemisperusteissa todetaan, että Anneli Janhonen on tehnyt merkittävän elämäntyön sekä kotimaisen että kansainvälisen kirkollisen viestinnän huipulla.

Hän on toiminut muun muassa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tiedotusjohtajana, kirkon riemuvuoden pääsihteerinä ja Luterilaisen maailmanliiton viestintäjohtajana sekä lukuisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä luottamustehtävissä. Janhonen on valittu myös Suomen tiedottajien liiton Vuoden tiedottajaksi vuonna 2000.

Mikael Agricolan risti myönnetään Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kotimaan toiminnan ja suomalaisen kulttuurin edistämisestä. Palkitsijat toteavat, että Juha Sepon urassa lomittuvat merkittävä tutkijanura, laaja kirkollinen ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus sekä arvokas panos suomalaisen kulttuurin hyväksi.

Seppo on toiminut muun muassa Suomen ja Skandinavian kirkkohistorian professorina sekä lukuisissa luottamustehtävissä. Seppo on merkittävä uskonnonvapauskysymysten sekä kirkon ja valtion suhteiden asiantuntija.

Kirkko on myöntänyt Pyhän Henrikin ja Mikael Agricolan ristejä vuodesta 2007.

Kuvat: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio

Edellinen artikkeliSuomen kirkon katekismus julkaistaan taas uudella kielellä – nyt Namibiassa kwangaliksi
Seuraava artikkeliTeologinen tiedekunta irtisanoi henkilökuntaa

Ei näytettäviä viestejä