Kirkkopalvelut irtisanoo 27 työntekijää

Kirkkopalvelut ry:ssä on käyty syksyn 2013 aikana yt-neuvottelut tuotannollisin ja taloudellisin perustein. 21.11. päättyneiden neuvottelujen tuloksena on Irtisanomisia, jotka koskevat enintään 27 työntekijää.

Irtisanomiset kohdistuvat Helsinkiin, Järvenpäähän ja Pieksämäelle, noin puolet pääkaupunkiseudulle ja puolet Pieksämäen alueelle. Kirkkopalvelut ry:n ja sen tytäryritysten palveluksessa työskentelee yli 450 työntekijää.

Keskeisinä toimenpiteinä ovat Lapsi- ja perhepalvelukeskus Ruusun toisen kotiosaston sulkeminen ja avopalvelujen organisointi omaksi yksikökseen.

Kirkkopalvelujen toiminnot siirretään Helsingin Hietalahdenrannasta Järvenpäähän vuoteen 2015 mennessä.

Oppilaitoksessa toteutetaan rakenteellinen ja toimintatavan muutos. Opetustarjontaa toteutetaan jatkossa nykyistä suuremmille ryhmille ja pedagogisia ratkaisuja uudistetaan vastaamaan yksilöllisiin ohjauksen tarpeisiin. Lisäksi koulutustarpeita arvioidaan uudelleen alueellisesti.

Kirkkopalvelujen hallinto- ja tukipalveluissa toimintoja tehostetaan ja Kirkkopalvelujen ja Seurakuntaopiston fuusiossa syntyneitä päällekkäisyyksiä puretaan.

Kirkkopalvelujen taloudellinen tilanne on heikentymässä yleisen taloustilanteen ja julkisen rahoituksen tiukentumisen seurauksena. Lastensuojelun laitoshoidossa käyttöasteet ovat laskeneet merkittävästi vuoden 2013 aikana. Taustalla on yhtäältä lastensuojelulain muutos, joka on siirtänyt palvelujen painopistettä laitoshoidosta perhehoitoon ja avopalveluihin. Toisaalta käyttöasteeseen vaikuttaa kiristynyt kilpailutilanne ja tiukka kuntatalous, joka näkyy kuntien palveluostoissa. Koulutustoiminnassa varaudutaan valtionrahoituksen merkittäviin leikkauksiin vuosina 2014-2016.

Kirkkopalvelut on Kotimaa Oy:n suurin omistaja. Yt-neuvottelut eivät koskeneet Kotimaa Oy.tä.

Lue Kirkkopalvelut ja seurakuntaopisto yhdistyvät

Edellinen artikkeliSipoo: Lämmityskulut vähenivät 65 prosenttia
Seuraava artikkeliTornio: Säästöä vuodessa 40 000 euroa

Ei näytettäviä viestejä