Kirkkoherra irtisanottiin – Kapituli: Ei kykene demokraattisen päätöksenteon edellyttämään yhteistyöhön

Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli on 8.2. irtisanonut Olavi Virtasen Konneveden seurakunnan kirkkoherran virasta yksimielisellä päätöksellä.

Tuomiokapituli toteaa päätökseen liittyvässä tiedotteessa, että Konneveden seurakunnassa kirkkoneuvoston ja kirkkoherran yhteistyö ei toimi. Yhteistyötä vaikeuttaa kapitulin mukaan se, että kirkkoherra Virtanen katsoo päätöksiä seurakunnassa tekevän ns. Vanhan liiton eikä kirkkoneuvoston.

Kirkkoherra Virtanen ei tuomiokapitulin mukaan kykene demokraattisen päätöksenteon edellyttämään yhteistyöhön kirkkoneuvoston kanssa, joten seurakunnan hallinnon ja talouden hoitaminen on syntyneessä tilanteessa vaikeutunut.

Konneveden seurakunnassa kytevät ristiriidat tulivat esille piispantarkastuksessa jo vuonna 2009.

Irtisanomispäätöksessään kapituli myös toteaa, että kirkkoherra Virtanen ei ole suorittanut virkasuhteeseen kuuluvia tehtäviä asianmukaisesti ja viivytyksettä noudattaen asianomaisia säännöksiä ja määräyksiä sekä työnantajan työnjohto- ja valvontamääräyksiä. Hän on siten ollut piittaamatta saamistaan kirjallisista varoituksista sekä huomautuksesta.

Lue Kuopion hiippakunnan tuomikapitulin tiedote täältä.

Kuva: Kuvakaappaus Kuopion tuomiokapitulin nettisivusta

Lue myös:

Piispa Jolkkonen pidätti Konneveden kirkkoherran väliaikaisesti virantoimituksesta

Riita seurakuntasihteeristä koettelee Konneveden seurakuntaa

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.