Kirkkohallitus sanoutuu irti homoliittojen vääjäämättömyydestä

kirkkohallitus vaakunalasimaalaus205Kotimaa24 uutisoi perjantaina kirkkohallituksen luotaus- ja analyysitiimissä esillä olleista näkemyksistä tasa-arvoon ja tasa-arvoiseen avioliittolakiin. Kirkkohallituksesta katsotaan nyt, että kyseessä oli työntekijän henkilökohtainen ajattelu, ei kirkkohallituksen kanta.

­– Olisi parempi vain hyväksyä vääjäämätön eli tasa-arvokehityksen toteutuminen, kuin yrittää vastustaa sitä. Vastustaminen pitää asian julkisuudessa ja saattaa ajaa kirkon marginaaliin, mikä ei tee oikeutta ydinsanomalle armosta, sanoi kirkkohallituksen luotaus- ja analyysitiimin yhteyshenkilö, viestintäsuunnittelija, pastori Meri-Anna Hintsala
Kotimaa24:lle viime perjantaina.

Hän katsoi, että tasa-arvoisen avioliittolain vastustaminen voi ehkä hidastaa sen toteutumista, mutta ei estää sitä.

Nyt kirkon viestintäjohtaja Tuomo Pesonen, jolle kansliapäällikkö Jukka Keskitalo ohjasi Kotimaa24:n kysymykset, katsoo, että kyse on ollut Hintsalan henkilökohtaisesta näkemyksestä.

– En lähde kommentoimaan työntekijämme henkilökohtaista näkemystä tässä kysymyksessä – näkemystä, johon hänellä toki on täysi oikeus, Pesonen toteaa.

– Kirkkohallituksella ei ole sellaista kantaa, että keskusteluun noussut tasa-arvoinen avioliittolaki olisi vääjäämätön. Kirkkohallitus on niiden päätösten takana, joita piispainkokous, kirkkohallituksen täysistunto ja kirkolliskokous ovat tästä asiasta päättäneet. Esimerkiksi 2010 piispainkokouksen kirkolliskokoukselle antamassa lausunnossa todetaan, että kirkollisessa vihkimisessä avioliiton osapuolina ovat nainen ja mies. Kirkkohallitus on kirkon nykyisen avioliittokäsityksen takana, hän jatkaa.

Apulaisjohtaja Juha Rajamäki on kirkkohallituksessa toimivan luotaus- ja analyysitiimin esimies. Hän toteaa, että asiaa kommentoi kirkkohallituksessa viestintäjohtaja Tuomo Pesonen. Rajamäki vahvistaa nähneensä Hintsalan Kotimaa24:lle antaman haastattelun etukäteen.

– Joo, olen nähnyt tekstin siinä muodossa kuin se on ollut korjauksin lähtemässä.

Kotimaa24 teki uutiseen toivotut muutokset ja tarkennukset ennen julkaisua.

Pesosen mukaan Hintsalalle ei ole koitunut seuraamuksia annetuista lausunnoista.

– Normaalia keskustelua, business as usual, hän kuittaa.

Meri-Anna Hintsala ei kommentoi tässä vaiheessa millään lailla asiaa.

Edellinen artikkeliKuopion piispala Kallaveden rannalle
Seuraava artikkeliRuotsin arkkipiispakisan suosikki kiistää neitseestä syntymisen

Ei näytettäviä viestejä