Kirkko­hallitus päätti seura­kuntien lakkauttamisista Pohjanmaalla

Kirkkohallituksen täysistunto on päättänyt kahdesta seurakuntaliitoksesta Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.

Etelä-Pohjanmaalla Karijoen seurakunta lakkautetaan 31.12.2022 ja liitetään 1.1.2023 alkaen Kauhajoen seurakuntaan. Seurakunnan alueena on nykyisten Karijoen ja Kauhajoen seurakuntien rajojen mukainen alue. Laajentuvan seurakunnan nimi on Kauhajoen seurakunta, ja sen kirkkoherrana toimii Kauhajoen seurakunnan nykyinen kirkkoherra Jouko Ala-Prinkkilä.

Pohjanmaalla Maalahden (Malax), Petolahden (Petalax) ja Bergön seurakunnat yhdistetään yhdeksi seurakunnaksi 1.1.2023 alkaen. Maalahden seurakuntayhtymä sekä siihen kuuluneet Maalahden, Petolahden ja Bergön seurakunnat lakkautetaan 31.12.2022.

Uusi seurakunta on kaksikielinen, ja sen enemmistön kieli on ruotsi. Uuden seurakunnan alueena on Maalahden kunnan alue. Uuden seurakunnan nimi on Malax församling / Maalahden seurakunta. Nykyisen Maalahden seurakunnan kirkkoherra Tomi Tornberg siirretään uuden Malax församling / Maalahden seurakunnan kirkkoherran virkaan.

Uutiseen on lisätty 28.8. klo 15.09 maininta Etelä-Pohjanmaasta. Karijoki ja Kauhajoki ovat Etelä-Pohjanmaata.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Kirkkohallitus päätti seurakuntien lakkauttamisista Pohjanmaalla

Edellinen artikkeliEnnen kuoleva puhui papille, nyt hän googlaa ”kuoleman” – Tomi Suovuo miettii digi­palvelujen kehittämistä kuoleville
Seuraava artikkeli”Myös köyhällä on oikeus juhlaan ja unelmiin” – Tiina Laine Diakonia­­työntekijöiden Liitosta täyttää 60 vuotta

Ei näytettäviä viestejä