Kirkkohallitus luopuu sukupuolittuneista nimikkeistä – esimiehestä tulee päällikkö, lakimiehestä juristi

Kirkkohallitus muuttaa virkanimikkeitä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Kirkkohallituksen täysistunto muutti viranhaltijoiden johtosääntöä tämän mahdollistamiseksi.

Esimerkiksi toimistopalvelujen esimiehen virkanimike muutetaan toimistopalvelupäälliköksi, asiamiehestä tulee asiantuntija ja lakimiehestä juristi. Virkanimikkeet muutetaan viranhaltijan suostumuksella tai palvelussuhdemuutosten ja tehtävämuutosten yhteydessä.

Muutoksella edistetään tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen nimikkeistön käyttöä kirkossa kirkolliskokouksen toimeksiannon mukaisesti. Kirkolliskokous päätti marraskuussa 2020, että Kirkkohallituksen tulee kartoittaa käytössä olevia sukupuolittuneita nimikkeitä ja niiden vaihtoehtoja ja ohjeistaa seurakuntia ja kirkon keskushallintoa käyttämään tasa-arvoista kieltä viestinnässä ja hallinnossa niiltä osin kuin nimikkeet eivät ole ristiriidassa kirkon säädösten kanssa.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliNeljä päivää kirkkomusiikin virtaa – Pohjoismaisen Kirkkomusiikkisymposiumin konsertteja voi seurata etänä Helsingin tuomiokirkosta
Seuraava artikkeliValkeakosken kirkon purkaminen näyttää entistä todennäköisemmältä – Kirkkohallitus ei puolla valituslupaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen

Ei näytettäviä viestejä