Kirkkohallitus ei kannata Yhteisvastuun uusjakoa

Kirkkohallituksen täysistunto otti istunnossaan kantaa Yhteisvastuukeräyksen uudistamissuunnitelmiin. Kirkkohallituksen mukaan Yhteisvastuun uudistamiseksi esitetyt toimenpiteet eivät ole riittäviä eivätkä oikeansuuntaisia.

Muutosta valmistellut työryhmä esittää keräyksen tuotonjakoa uudistettavaksi siten, että aiempaa suurempi osuus keräystuotosta ohjautuisi paikallisseurakuntien käyttöön ja kotimaiseen vaikuttamistyöhön, ja pienempi osuus kansainväliseen avustustoimintaan. Muutosesityksen taustalla ovat suomalaisen varainhankintakentän muutokset.

Kirkkohallitus toteaa lausunnossaan, että kehitysyhteistyömäärärahojen leikkausten ja asenneilmaston kovenemisen keskellä Yhteisvastuukeräyksen on muistutettava entistä määrätietoisemmin ja selkeämmin globaalista yhteisvastuusta senkin uhalla, että tämä vaikuttaisi negatiivisesti keräystulokseen. Toimenpiteiden vaikuttavuutta keräystuloksen kasvuun ei myöskään ole uskottavasti osoitettu.

Kirkkohallitus esittää, että uudistusprosessia jatketaan mahdollisimman osallistavasti ja avoimesti.

Yhteisvastuu on vuosittain toteutettava kirkon diakoniakeräys, jonka tuotto jaetaan seurakuntien, kirkon diakoniarahaston, kotimaisen kohteen ja Kirkon Ulkomaanavun toteuttamien avustushankkeiden kesken. Keräyksen toteuttamisesta vastaa Kirkkopalvelut ry.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Yhteisvastuukeräys reagoi keräystuoton laskuun uudistuksilla

Edellinen artikkeliVenäjän kirkkopomo piti Elton Johnin musiikista – ennen
Seuraava artikkeliEvankeliumijuhla palaa Helsinkiin 2017

Ei näytettäviä viestejä