Kirkko tviittasi ensi kertaa arabiaksi – viesti myötätunnon osoitus Aleppon uhreille

Suomen evankelis-luterilainen kirkko julkaisi Twitter-tilillään myöhään eilen illalla ensi kertaa tviitin arabiaksi. Siinä kerrotaan, että kirkot Suomessa soittavat kelloja osoittaakseen myötätuntoa Aleppon verilöylyn uhreille. Muita kirkkoja haastetaan mukaan.

Kirkon tiedotuskeskuksen verkkopalvelujen suunnittelija Samuli Suonpää kertoo, että ideana oli saada tieto tästä kansainväliseksi levinneestä tukitempauksesta myös ihmisille Aleppoon.

– Olemme asian kanssa aika voimattomia täällä Euroopassa, mutta ehkä ihmisiä Aleppossa lohduttaa edes hiukan tietoisuus siitä, että heitä ajatellaan ja muistetaan, että heitä ei ole unohdettu.

– Halusimme myös antaa siellä asuville ihmisille mahdollisuuden osallistua keskusteluun. Tviitti on heti lähtenyt jonkin verran leviämään kansainvälisissä ryhmissä. Olemme saaneet tviitistä myönteistä palautetta myös Suomeen tulleilta muslimeilta, Suonpää kertoo.

Suoranainen uutinen ja yllätys on se, että tviitistä ei ole vielä tullut Kirkkohallitukseen lainkaan negatiivista palautetta. Suonpää arvelee tämän selittyvän ainakin osittain kielestä ja uskonnosta riippumattomalla yhteisellä huolella Aleppon siviilien kohtalosta.

Suonpää ei pidä mahdottomana, että kirkko tviittaisi arabiaksi jatkossakin. Olennaista on kuitenkin viestien sisältö ja kulttuurinen ymmärrettävyys, ei kieli.

– Tämän tviitin laatimisessa käytin avuksi paitsi kääntäjää myös Lähi-idästä tullutta kulttuurin tulkkia.

Samuli Suonpää haluaa lähettää terveisiä teologisiin tiedekuntiin. Hänen mielestään arabian kieli alkaisi olla teologeille relevantti kieli opiskeltavaksi.

– Ehkä kuolleista kielistä voisi vähän tinkiä ja ottaa tilalle osittain arabiaa.

Suonpää iloitsee siitä, että kirkollamme on tarjota kiinnostuneille arabiankielinen katekismus.

– Meillä ei ole aikoihin harrastettu varsinaista käännyttämistä, mutta kyllähän meidän on voitava uusille tulijoille kertoa ilosanomaa. Minusta on rehellistä, että emme tarjoa pelkkää Jeesus-lässytystä vaan myös selkeää faktaa uskomme perusteista.

Kuva: Kuvakaappaus Twitteristä.

Lue myös:

Jo sadat kirkot Suomessa soittavat saattokelloja Aleppolle – Mukana kirkkoja myös Unkarista, Etelä-Afrikasta ja Australiasta

Pääkirjoitus: Sosiaalinen media vahvistaa Aleppon kellojen kumua

”Kirkolla on selkärankaa tähän” – Nämä kuusi syytä tekivät Aleppon kelloista hetkessä ilmiön

Edellinen artikkeliAvioliittokeskustelun tueksi kunnioittavan keskustelun malli – ”Helposti menee väittelyksi”
Seuraava artikkeliProfessori: Unescon Jerusalem-päätös halventaa juutalaisia ja kristillisiä arvoja

Ei näytettäviä viestejä