Kirkko tiedottaa: Olemme mukana nuorisotakuutalkoissa

Kirkon erityisnuorisotyö tukee hallitusohjelmaan sisällytettyä nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamista. Kirkon tiedotuskeskus julkaisi tänään tiedotteen, jossa listataan tapoja, joilla kirkko tukee nuorisotakuuta.

- Kirkko on ehdottomasti nuorisotakuutalkoissa mukana. Tätä työtä on tehty ja halutaan tehdä pitkäjänteisesti. Vahvistamme koko ajan työtä osallisuuden puolesta ulkopuolisuutta vastaan kaikkien seurakuntalaisten ja työntekijöiden osalta, kirkkohallituksen asiantuntija Mikko Mäkelä sanoo.

Kirkolle ja sen seurakunnille nuorten syrjäytymisen ehkäisytyö on osa luonnollista toimintaa. Vuosittain kirkko ohjaa varoja lapsi-, perhe- ja nuorisotyöhön noin 330 miljoonaa euroa. Kirkon kasvatustyössä toimii kaikkiaan 4 000 ammattilaista. Seurakunnat palkkaavat kesätöihin vuosittain noin 4 000 nuorta.

Kirkon erityisnuorisotyö verkostoituu ja toimii yhdessä vapaaehtoisten, kolmannen sektorin ja yhteiskunnan eri palvelujärjestelmien kanssa. Tiedotuskeskus mainitsee esimerkkinä nuorisotakuuseen osallistumisesta myös esimerkiksi Palveluoperaatio Saappaan. Valtakunnallisesti Saappaan toimintaa koordinoi Nuorten Keskus ry.

Helsingin piispa Irja Askola on mukana meneillään olevassa Nuorille NYT! -kampanjassa. "Kaikenlaisia nuoria kannattaa kuunnella, sillä heiltä voi oppia." Ylen tuottamalla kampanjavideolla piispa esittää kysymyksen: "Mitä sinä voisit tehdä? Tule mukaan!"

Katso video täältä

Kirkon tiedote