Kirkko avasi uuden palvelun – avioliiton esteiden tutkinnan voi hoitaa nyt verkossa

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on avannut asiointipalvelun, jossa voi hoitaa avioliiton esteiden tutkinnan sähköisesti. Palvelu on tarkoitettu kaikille pareille, jotka haluavat saada vireille avioliiton esteiden tutkinnan.

Palvelu on osoitteessa esteidentutkinta.fi. Käyttäjä voi tunnistautua palvelussa pankkitunnusten avulla, jolloin valtaosa tarvittavista liittyjän tiedosta saadaan suoraan väestötietojärjestelmästä.

– Yhä useammat haluavat hoitaa asiointia verkossa ja silloin kun se heille sopii. Sähköisen palvelun myötä avioliiton esteiden tutkinta -lomakkeen täyttäminen on entistä helpompaa ja nopeampaa, rekisterijohtaja Emilia Launonen kertoo Kirkon viestinnän tiedotteessa.

Palvelun käyttö edellyttää vähintään 18 vuoden ikää ja kotikuntaa Suomessa. Lisäksi käyttäjällä tulee olla pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Vähintään toisen kihlakumppanin pitää olla Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsen.

Avioliiton esteiden tutkinnan voi hoitaa edelleen myös asioimalla seurakunnassa tai lähettämällä pyynnön esteiden tutkinnasta postitse.

Kirkko avasi syksyllä 2016 liity kirkkoon -asiointipalvelun verkossa. Avioliiton esteiden tutkinta täydentää kirkon sähköisen asioinnin palveluja. Myöhemmin tänä vuonna sähköinen asiointi laajenee virkatodistuksen tilauspalveluihin.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Uudistunut verkkopalvelu nopeuttaa ja helpottaa kirkkoon liittymistä

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.