Kipa irtisanoo seitsemän työntekijää, sijoittaa kahdeksan uusiin tehtäviin

Kirkon palvelukeskuksen (Kipa) uudelleenorganisointi on saatu päätökseen, Kirkon tiedotuskeskus kertoo tiedotteessaan. Uudelleenorganisoinnin ansiosta kahdeksan työntekijää on pystytty sijoittamaan uusiin tehtäviin. Irtisanottavia työntekijöitä on seitsemän. Irtisanomiset tehdään kesäkuun loppuun mennessä.

Kipan yt-neuvottelut käynnistyivät huhtikuun alussa, ja niiden arvioitiin alun perin johtavan enintään 15 henkilön irtisanomiseen. Yt-neuvotteluiden päättymisen yhteydessä 26. huhtikuuta Kipa ilmoitti 15 työtehtävän lakkauttamisesta.

Kipassa työskentelee tällä hetkellä noin 130 työntekijää. Vuonna 2012 perustettu Kipa tuottaa valtakunnallisesti kirjanpidon ja palkanlaskennan palveluja seurakunnille, seurakuntayhtymille, hiippakunnille ja kirkon keskusrahastolle. Yhteensä asiakkaita on noin 300. Palvelukeskuksen päätoimipiste on Oulussa, ja sillä on Porvoossa toimipiste ruotsinkielisille palveluille.

Kaikki seurakuntataloudet ovat olleet Kipan asiakkaita vuoden 2017 alusta lähtien. Kipassa ensimmäistä viittä vuotta luonnehditaan siirtymäajaksi. Yt-neuvotteluista annetun tiedotteen mukaan Kipa keskittyy uuden strategiansa mukaisesti nykyisten palvelun tuottamiseen tehokkaasti. Se tarkoittaa muun muassa sitä, että Kipan talous pysyy talousarvion mukaisena ja alijäämäisiä tuloksia ei enää tule. Kipa tavoittelee vuositasolla noin 800 000 euron suuruisia kustannussäästöjä.

Kotimaa24 kertoi maaliskuussa, että kymmenen vuoden aikana Kipa tullut maksamaan kirkolle runsaat 36 miljoonaa euroa, josta alijäämän eli tappion osuus on noin 18 miljoonaa euroa.

Kuva: Jaani Föhr. Kirkon palvelukeskus Oulussa.

Lue myös:

Kipan yt-neuvottelut päätökseen – 15 työtehtävää lakkautetaan

Kirkon palvelukeskus aloittaa yt-neuvottelut – vähentämistarve enintään 15 työntekijää

Kirkon palvelukeskus tehnyt tappiota 18 miljoonaa euroa – "Elämme vielä siirtymäkautta"

Kipan hinnoittelumalli arvioidaan uusiksi – seurakuntien tositemäärät vähentyneet