Kiistelty Torinon käärinliina esillä

Yli miljoonaa matkailijaa odotetaan Luoteis-Italian Torinoon, jossa kuuluisa Torinon käärinliina on esillä ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen. Kiisteltyä pyhäinjäännöstä pääsee näkemään vain harvoin, se on ollut esillä vain viisi kertaa vuoden 1933 jälkeen.

Torinon käärinliinaksi kutsutaan noin neljä metriä pitkää pellavakangasta, johon on painautunut siinä haudatun miehen hahmo. Ensimmäinen maininta liinasta on vuodelta 1357. Käärinliinan alkuperästä ja aitoudesta on erilaisia käsityksiä. Monet uskovat, että se on vaate, johon Kristus käärittiin kuolemansa jälkeen. Useat tutkijat pitävät sitä keskiaikaisena väärennöksenä.

Huffington Postin mukaan jo yli miljoona vierailijaa on varannut netistä lipun näyttelyyn, joka alkoi sunnuntaina Torinon katedraalissa. Myös paavi Franciscus aikoo käydä katsomassa käärinliinaa 21. kesäkuuta. Käärinliina on esillä 24. kesäkuuta saakka.

Suomessa on järjestetty useita Torinon käärinliinoja käsitteleviä teemanäyttelyitä, joissa esillä on ollut liinojen kopio. Parhaillaan Torinon käärinliina -näyttely on käynnissä Rauman Nuortentalolla. Se jatkuu 26. huhtikuuta asti.

Kuva: Shroud.fi