Kesän rippileiriläiset saivat oman TikTok­-tanssihaasteen – "Digitalisaatio voi myös lisätä liikkumista"

Kuvakaappaus riparikesän 2021 TikTok-tanssihaasteesta.

Vuoden 2021 riparit saivat oman TikTok-tanssin. Riparikesän 2021 TikTok-tanssihaasteen on ideoinut Luotu liikkumaan -hankkeen liikuntakoordinaattori Satu Rathgeber ja suunnitellut Lauttasaaren seurakunnan liikuntainnostaja-isonen Pinja Pöllänen.

TikTok on lyhyiden videoiden jakamiseen tarkoitettu mobiilisovellus. Viime vuoden alussa alustalla leimahti tanssivillitys, joka on saanut nuoret liikkumaan. Jokainen voi tehdä ja julkaista omia versioita muiden tekemistä tanssihaasteista tai kehittää oman haasteen.

Pöllänen loi kesän rippileirejä ajatellen yhdessä muiden nuorten kanssa #rauha-teemalla toteutetun TikTok -tanssin. Taustalla soi katkelma Risto Räppääjä -elokuvasta tutusta laulusta: Elämä ei ole hassumpaa, kun saa Rauhan kanssa asustaa.

Ideana on, että kuka tahansa pystyy osallistumaan tanssiin omalla tavallaan ja voi pitää hauskaa sitä harjoitellessa.

– Jos riparien tanssihaaste innostaa liikkumaan valtakunnallisesti, se on mahtavaa. TikTok-koreografiat ovat hauskoja. Tanssit vaativat harjoittelua, eli yhden haasteen mukana tulee oikeasti aika paljon liikuntaa, Rathgeber sanoo Lasten ja nuorten keskuksen tiedotteessa.

– Digitalisaatio voi myös olla positiivinen juttu liikunnan lisäämiseen eikä pelkästään passivoiva, kuten usein ajatellaan, hän jatkaa.

Haaste löytyy TikTokista Luotu liikkumaan -hankkeen @liikuntainnostajat-tililtä. Tilille sisältöä tuottavat nuoret liikuntainnostajaisoset ympäri Suomen. Lyhyen tanssivideon voi katsoa täältä.

Jos rippileireillä innostutaan jakamaan TikTok-tanssia tai Instagram-julkaisuja, niiden yhteydessä voi käyttää tunnisteita #liikuntainnostajat #luotuliikkumaan #liikkuvaseurakunta.

Seurakuntien isosista on koulutettu liikuntainnostajia kuluneen vuoden aikana. Innostajat ovat tärkein osa Luotu liikkumaan -hanketta, joka pyrkii edistämään matalan kynnyksen liikunnan lisäämistä seurakuntien rippikoulu-ja nuorisotyössä. Hanke on alkanut vuonna 2020 ja se on Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema ja Lasten ja nuorten keskuksen toteuttama.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.