Kaupunki ja seurakunta luovat Vantaalla uuden mallin ruoka-aputoimintaan

Vantaan kaupunki suunnittelee uutta mallia ruoka-aputoiminnan kehittämiseksi yhdessä Vantaan seurakuntayhtymän ja muiden mahdollisten kumppaneiden kanssa. Uudessa mallissa ruoka-avun palvelut ja olemassa olevat asukastilat liitetään toisiinsa.

– Uudella mallilla saadaan luotua yhteisöllisyyttä sinne, missä sitä kipeästi kaivataan. Myös vapaaehtoistoimijoiden rooli ruoka-avun toimittamisessa on tärkeä. Haluamme luoda toimivan verkoston, jotta voimme tehokkaasti tarjota palveluita, ja samalla myös uudenlaisen polun ruoka-avun asiakkaille kohti työelämää, sanoo Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Heidi Nygren.

Yhteistyön avulla halutaan muun muasa varmistaa avun tasainen jakaantuminen.

– Meille on tärkeää, jos tällä yhteistyöllä voidaan parantaa sitä, että ihmisille tarjoutuu mahdollisuus kokoontua yhteisen pöydän ääreen ja vaikka laittaa yhdessä ruokaa, sanoo Vantaan seurakuntayhtymän johtaja Juha Tuohimäki.

Mikäli rahoitus toiminnalle järjestyy, uudenmuotoista ruoka-apua voisi olla tarjolla syksyllä 2014. Ruoka-aputoimintaa käsitellään kaupunginhallituksen yleisjaoston kokouksessa maanantaina 30.9.

Nykyisin ruoka-apua jakavat Vantaalla seurakunnat ja järjestöt sekä kaupungin ylläpitämä Tuulikontti Havukoskella. Ilmaista ruokaa saa jokaisena arkipäivänä jostain päin Vantaata. Vantaalla ruoka-apua jakavista yhdistyksistä RuokaApu yhdistys ry on lopettanut ruoanjakotoiminnan. Kaupunginhallitus myönsi sekä Korson Ruokapalvelu ry:lle että Vahti ry:lle 3000 euron avustuksen tälle vuodelle.

Aiemmin tällä viikolla Vantaan kaupunki
kiisti Kotimaa24:lle

, että se ohjaisi sosiaalitoimen asiakkaitaan leipäjonoihin.

Edellinen artikkeliTurvakotien valtionavut vaaditaan ensi vuoden talousarvioon
Seuraava artikkeli”Kaikki kirkosta eronneet arvostavat kirjettä”

Ei näytettäviä viestejä