Kansanlähetyksen Mika Tuovinen: ”Meillä on vaarana muuttua uskovien hoitolaitoksiksi”

Kansanlähetyspäivillä Ryttylässä vietetään ensi viikonloppuna liikkeen 50-vuotisjuhlaa. Lähetysjohtaja Mika Tuovisen mukaan järjestön tulevaisuuden ratkaisee uskollisuus Raamatulle ja into kertoa evankeliumia.

Mihin kirkko tarvitsee Kansanlähetystä?

– Olemme lähetysherätysliike, joka muistuttaa kirkkoa sen tehtävästä kutsua jokainen ihminen henkilökohtaiseen suhteeseen Jeesuksen kanssa. Autamme kirkkoa Raamatun opettamisessa seurakuntalaisille. Kirkko tarvitsee lähetysjärjestöjä lähetystehtävänsä toteuttamiseen.

Herätystä ei ole näkynyt. Miten sellainen taas saataisiin?

– Herätystä ei ole kirkkohistoriassa koskaan syntynyt ilman Jumalan sanan julistusta. Tarvitaan sanoma Jeesuksesta, johon kuuluu myös kutsu sen vastaanottamiseen. Meillä on vaarana muuttua uskovien hoitolaitoksiksi, joissa opetetaan vain Jeesuksen jo löytäneitä.

– Toisaalta herätys on salaisuus. Me voimme julistaa ja kutsua, mutta herätykset ovat aina Jumalan erityisiä siunauksia. Pyhä Henki antaa herätyksen aikoja yksilöille, kansakunnille, paikkakunnille ja ihmisryhmille.

Loppuvatko herätystä odotellessa rahat?

– Taloudellisesti Kansanlähetyksellä on vaikeat ajat, niin kuin muillakin kristillisillä järjestöillä. Vastaus riippuu sekä kirkosta että uskovista. Olemme kiitollisia lähetysyhteistyöstä kirkon kanssa ja sen lähetystyölle osoittamista varoista. Myös uskovien tuki on tarpeen. Tällä hetkellä meillä on 160 työntekijää kotimaassa ja ulkomailla. Raha ei lopu, mutta työn laajuus tulee järjestää tulojen mukaan.

Miten lähetystyön arvostus säilytetään tai menetetään kristittyjen parissa?

– Pyhän Hengen on synnytettävä sekä lähtijöihin että lähettäjiin rakkaus ja halu luopua monesta. Valmius tähän syntyy opettamalla Raamattua ja lähetyksen merkitystä. Tähän kuuluu Raamatun totuus siitä, että jokainen ihminen on syntinen ja sen vuoksi erossa Jumalasta ja matkalla kadotukseen uskonnostaan riippumatta. Kaikki ihmiset tarvitsevat pelastajaa.

Miten Kansanlähetyksen kirkkosuhde kehittyy seuraavien kymmenen vuoden aikana?

– Haluamme omalta puoleltamme olla ja toimia kirkossa, kirkon kanssa ja kirkon parhaaksi. Suurin osa laajasta ystäväjoukostamme palvelee seurakunnissa. Tulemme pysymään Raamatun ja kirkon perinteisellä kannalla avioliitosta. Homoseksuaaliset suhteet ovat Raamatun mukaan syntiä. Onko meille tulevaisuudessa vielä tilaa?

Mikä ratkaisee Kansanlähetyksen tulevaisuuden?

– Jumala antaa siunauksen työlle, jossa halutaan elää ja opettaa hänen sanansa mukaan ja toteuttaa hänen käskyään viedä evankeliumi kaikille kansoille. Saako sana arvioida opetustamme ja olemmeko valmiita tekemään parannusta. Löydämmekö innon ja ilon evankelioimiseen niin, että Jumalan valtakuntaan saa syntyä uusia lapsia.

Kuva: Danielle Miettinen. Lähetysjohtaja Mika Tuovinen puhuu lauantaina Ryttylässä Kansanlähetyksen syntymäpäiväjuhlassa yhdessä edeltäjiensä Matti Väisäsen ja Timo Rämän kanssa. Neljältä alkava tilaisuus radioidaan ja toistetaan suorana netissä.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata digilehden ja printtilehden täältä.


***

Edellinen artikkeliTanskalaisehdotus: seurakunnan verkkosivuille hymiö erottelemaan papit – vihkiikö homopareja vai ei
Seuraava artikkeliOulussa seurakunnan työntekijän epäillään varastaneen kolehtirahoja

Ei näytettäviä viestejä