Kansankirkon pesänjakajat Radio Deissä: Kirkon kaksi digiloikkaa ei riitä, tarvitaan vielä kolmas

Johanna Sandberg. Kuva: Olli Seppälä

Kotimaan ja Hengen uudistus kirkossamme ry:n yhdessä tuottaman Kansankirkon pesänjakajat -radio-ohjelman kolmannessa jaksossa 4.10. yhteisövalmentaja Johanna Sandberg esittää näkemyksensä kirkon tulevaisuudesta. Ohjelma kuullaan Radio Deissä.

Sandbergilta on ilmestynyt kirja Yhteisönä verkossa. Kirjan perusteesi on, että nyt kirkossa on opittu verkon käyttöä muun muassa striimaamalla, mutta laajemmin verkon hyödyntämisessä ollaan vasta alussa.

Radio-ohjelmassa Sandberg puhuu kirkon kolmesta digiloikasta, joista kaksi on jo otettu. Ensimmäinen loikka tapahtui, kun seurakunnat siirsivät ilmoitustaulunsa verkkoon eli tapahtumista alettiin tiedottaa kotisivuilla. Toinen loikka on tapahtunut koronapandemian aikana, kun seurakunnat oppivat striimaan messuja ja muita tapahtumia.

Kirkon kolmas digiloikka on Hengen uudistus kirkossamme ry:n yhteisövalmentajan Sandbergin mukaan vasta edessä: seurakunnissa opitaan rakentamaan hengellisyyttä verkossa, mutta samaan aikaan seurakunta yhteisönä rakentuu ja uudistuu verkon avulla.

Sandbergia haastattelee Olli Seppälä. Kuuntele Kansankirkon pesänjakajat Radio Deissä 4.10. kello 10.05.

Lue Johanna Sandbergin blogikirjoitus aiheesta.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.