Kansalaisaloite – Yhteisvastuukeräykseltä vetoapua saattohoitolaille

Yhteisvastuukeräyksen keräysjohtaja Tapio Pajunen on vireillepanijana kansalaisaloitteessa, jossa toivotaan Suomeen erityistä saattohoitolakia. Aloitteen edustajina mainitaan myös kolme pitkän linjan saattohoitotyön lääkäriä.

– Olemme saaneet poikkeuksellisen paljon yhteydenottoja hyvää kuolemaa käsittelevän keräysteemamme puitteissa. Meille on käynyt selväksi, että vaikka meillä on laadukkaat saattohoitosuositukset, ne eivät vaikuta riittävällä tavalla. Jotta asia edistyisi, tarvitaan lainsäädäntöä, Tapio Pajunen kertoo.

Pajusen mukaan aloitteen tekeminen ei ole osa Yhteisvastuukeräyksen ennakkosuunnitelmaa, vaan runsas palaute ja pitkän linjan saattohoitolääkäreiden kertomukset hoidon nykytilasta kirvoittivat toimimaan.

– Ajattelimme, että Yhteisvastuu voisi tässäkin tarjota vetoapua tärkeälle asialle, Pajunen toteaa.

Tuoreessa lakialoitteessa todetaan muun muassa, että koska osaavan saattohoidon saatavuus Suomessa on edelleen sattumanvaraista, on asiassa ryhdyttävä pikaisiin ja konkreettisiin toimenpiteisiin. Aloitteen mukaan tarvitaan laki, jossa määritellään hyvän saattohoidon kriteerit, ja joka takaa hoidon saatavuuden jokaiselle sitä tarvitsevalle.

Lue aloite perusteluineen

Edellinen artikkeliMaailman rumin kirkko puretaan – Katso kuvalinkki
Seuraava artikkeliKirkkoherraraati: Kirkon ei tule luopua vihkioikeudesta

Ei näytettäviä viestejä