Kampin kappelissa miljoona kävijää

Kampin kappeliin on tutustunut jo yli miljoonaa kävijää Helsingissä. Miljoonas kävijä astui sisään kappelin ovesta maanantaina 16. toukokuuta kello 15.40.

Miljoonas kävijä oli Alaskasta kotoisin oleva vaihto-oppilas Cora Gehring. Gehring viettää kesään asti vaihto-oppilasvuottaan Suomessa.

Gehring on käynyt kappelissa aiemminkin muutamia kertoja, nyt ystävä Yhdysvalloista, Mainesta, tuli käymään ja hän halusi näyttää kappelin myös vieraalleen. Gehringistä kappelissa on parasta, että se sijaitsee niin keskellä kaikkea.

– Sisällä ollessaan ei voisi kuvitella olevansa keskustassa. Arkkitehtuuri on hienoa ja se, että siellä voi hiljentyä, luonnehtii Gehring kappelia.

Miljoonas kappelissa kävijä sai kunniakirjan sekä lahjoituksena saadun Kiekko-seinäkellon. Suomalainen puusta valmistettu designtuote yllätti Gehringin iloisesti ja jäi hänelle muistoksi kappelilla käynnistä.

Kampin kappelin tehtävänä on tarjota hiljentymisen ja kohtaamisen paikka keskellä Helsingin vilkasta keskustaa. Kappelissa annetaan keskusteluapua sitä tarvitseville vuoden jokaisena päivänä ilman ajanvarausta.

Viime vuonna kappelissa käytiin yli 2800 keskustelua kirkon sekä sosiaali- ja terveysviraston työntekijöiden kanssa. Kappelilla on tavattavissa pappi, diakoni ja lähityöntekijä kirkon puolelta sekä sosiaaliohjaaja ja sosiaalityöntekijä kaupungin puolelta.

Kappelin toiminnasta vastaavat kumppanuusperiaatteella Kirkko Helsingissä ja Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto.

Kuva: Kampin kappeli. Cora Gehring oli kappelin miljoonas kävijä.

Lue myös:

Kampin kappeli voitti Trip Advisor -palkinnon