Kai Kortelaisen kirjoittama elämäkerta laulaja ja evankelista Jipusta on Vuoden kristillinen kirja 2022

Uutisankkuri Keijo Leppänen on valinnut Vuoden kristillinen kirja 2022 -kilpailun voittajaksi Kai Kortelaisen kirjoittaman elämäkerran Jippu – Kun perhonen lakkaa hengittämästä. Sen on kustantanut WSOY. Voittaja julkistettiin Helsingin kirjamessuilla lauantaina.

– Kyseinen kirja on hätkähdyttävän avoin, rohkea ja kantaa ottava tarina, jota on vaikea uskoa todeksi, Keijo Leppänen sanoo.

– Miten noin nuori ihminen on voinut kokea noin paljon noin äärimmäisiä asioita? Herkkä taiteilija riisuu kulissit itseltään ja toivoo, että niin tekisivät kaikki muutkin erityisesti perheissä ja seurakuntien vastuupaikoilla. Naseva teksti vie mukanaan, vaikka asiaa on paljon, hän perustelee valintaansa.

Kai Kortelainen kertoo, että ensimmäisen kerran ajatus kirjasta syntyi jo kahdeksan vuotta sitten, mutta helmikuussa 2020 Jipun aloitteesta alkoi varsinainen kirjoitustyö.

– Kun aloitin kirjoittamisen, en ajatellut että tämä on kristillinen kirja. Hyvin nopeasti ymmärsin kuitenkin Jipun tarinassa olevan vahvan hengellisen tason, Kortelainen kertoo.

– Minulle oli myönteinen yllätys ettei hengellisyys ollut myöskään yleiskustantajalle ongelma, sitä ei tarvinnut himmailla.

Kortelaisen mukaan Jipun ja hänen yhteisestä kirjastaan tekee kristillisen se, että kirja on rehellinen, avoin ja rohkea sekä uskoo elämäntarinan kykyyn puhutella ilman, että siinä on alleviivaavaa julistusta.

Voittajakustantamo palkitaan 2 000 euron rahapalkinnolla. Kristilliset kustantajat ry:n järjestämä kilpailu oli avoin kaikille kustantajille.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliDosentti Teemu Pauha kirja­messuilla: Media pitää islamia väki­valtaisena ja kristin­uskoa rauhan­omaisena uskontona, mikä ei ole totta
Seuraava artikkeliKolumni: Kirkko kiinnostaa, vaalit eivät – äänestäjät eivät tiedä, mitä he äänillään saavat

Ei näytettäviä viestejä