Jyväskylän seurakunta keskeytti rippileirin työntekijän koronatartunnan takia

Kuva: Wikimedia Commons. Jyväskylän kaupunginkirkko.

Jyväskylän seurakunta joutui keskeyttämään tiistaina rippileirin työntekijän koronatartunnan vuoksi. Seurakunta kertoo, että leiri järjestettiin Piispalassa, Kannonkoskella, ja noin 30 rippikoululaiselle järjestettiin paluukuljetus kotiin tiistaina aamupäivällä.

Rippikoulu alkoi sunnuntaina, ja työntekijä sai flunssaoireita ensimmäisenä yönä. Hänet kotiutettiin maanantaina aamulla. Tiistain vastaisena yönä hän sai tiedon positiivisesta koronatestituloksesta.

Työntekijät ja isoset mukaan luettuna leirillä oli noin 40 henkilöä, jotka on nyt asetettu karanteeniin. Piispalassa on toinenkin Jyväskylän seurakunnan rippikouluryhmä. Seurakunnan tiedotteen mukaan tämä ryhmä ei ole ollut tekemisissä altistuneen ryhmän kanssa, ja sen leiri jatkuu suunnitellusti.

Leiripaikassa Piispalan nuorisokeskuksessa on kahden rippileirin lisäksi parastaikaa myös muita asiakkaita. Altistunut rippikouluryhmä ei seurakunnan mukaan ole ollut tekemisissä myöskään heidän kanssaan.

21 rippileiriä jatkuu

Keskeytynyt leiri on yksi 22 rippileiristä, jotka Jyväskylän seurakunta järjestää tällä viikolla. Alkukevään epidemiatilanteessa, kun seurakunnat eri puolilla Suomea löivät lukkoon tämän vuoden rippikoulusuunnitelmiaan, Jyväskylässä päätettiin siirtää kaikki rippileirit syyslomalle, joulun välipäiviin sekä uudenvuoden ja loppiaisen väliseen aikaan.

Viime viikonvaihteessa Jyväskylän kaupunki kertoi sen alueella leviävästä koronatartuntojen ryppäästä ja altistumisista useissa kouluissa. Tilanteen takia rippikouluihin lähtijöiden tilanne kartoitettiin ennen sunnuntaita mahdollisimman tarkkaan, seurakunta kertoo. Leireille lähtijöitä ei kuitenkaan kuulunut karanteeniin asetettujen joukkoon.

Ryhmille annettiin tarkat turvallisuusohjeet. Linja-autoissa matkalla leireille käytetään maskeja, kirkkoherra Arto Viitala kertoi seurakunnan tiedotteessa ennakkoon.

Seurakunnan mukaan syysloman muut 21 rippikoulua jatkuvat normaalisti, ennalta sovittuja turvallisuuskäytäntöjä noudattaen.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.