Jehovan todistajien valtakunnansalin poltosta epäilty vangittiin – kertoi poliisille motiivinsa

Viime perjantaina Pöytyän Yläneellä tapahtuneesta Jehovan todistajien valtakunnansalin poltosta epäilty mies on vangittu. Mies vangittiin tiistaina Varsinais-Suomen käräjäoikeuden päätöksellä epäiltynä törkeästä tuhotyöstä ja törkeän tuhotyön yrityksestä. Lounais-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan, että mies on myöntänyt teot.

Poliisin mukaan epäilty keski-ikäinen mies on entinen seurakunnan jäsen. Rikoskomisario Kristiina Kontio tarkentaa Iltalehdessä, ettei mies ole eronnut seurakunnasta, vaan on lopettanut käymästä siellä joitakin vuosia sitten.

Poliisin mukaan epäilty ei ole kohdistanut uhkailua suoraan seurakuntaa kohtaan, mutta on kohdistanut yksittäiseen seurakunnan jäseneen jonkinasteista vainoamista. Miestä epäillään myös seurakunnan jäseneen kohdistuneesta pahoinpitelystä.

Motiivikseen tuhotyöhön epäilty on poliisin mukaan kertonut, että seurakunnan jäsen on puhunut hänestä pahaa ja levitellyt hänestä perättömiä tietoja.

Viime perjantain vastaisena yönä palanut valtakunnansali tuhoutui korjauskelvottomaksi.

Kuva: Olli Seppälä. Jehovan todistajien kansainvälinen tunnus.

Lue myös:

Jehovan todistajien valtakunnansali tuhoutui tulipalossa Pöytyällä – poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeli”Raamattu on pyhä, mutta sillä voidaan rakentaa esteitä” – Herättäjä-Yhdistyksen puheenjohtaja vastaa Raamattuopistolle
Seuraava artikkeliSeurakuntien metsäseminaarissa yllättävä huomio: Kirkko saattaa jo olla hiilineutraali

Ei näytettäviä viestejä