Jehovan todistajien valtakunnansali tuhoutui tulipalossa Pöytyällä – poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi

Jehovan todistajien valtakunnansali tuhoutui pahoin viimeöisessä tulipalossa Pöytyän Yläneellä Varsinais-Suomessa. Hälytys palosta tuli perjantaiaamuna ennen kello kahta yöllä, ja palokunnan saapuessa paikalle rakennus oli jo täydessä tulessa. Kukaan ei loukkaantunut palossa, jota epäillään tahallaan sytytetyksi.

– Epäilys tahallaan sytyttämisestä tulee siitä, että rakennusta oli yritetty jo muutamaa päivää aiemmin sytyttää palamaan. Lisäksi ulkoseinällä oli merkkejä, että palo oli sytytetty ulkoseinästä, ja siitä palo oli levinnyt ulkoseinää pitkin ullakolle, ja sitä kautta koko rakennukseen, Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Hannu Karppi kertoi Iltalehdelle.

Tekoja tutkitaan törkeänä tuhotyön yrityksenä ja törkeänä tuhotyönä. Ylen mukaan poliisi otti perjantaina kiinni yhden henkilön, jonka yhteyttä tulipaloon selvitetään.

Jehovan todistajien tiedottaja Jukka Palonen kertoo Kotimaa24:lle, ettei vahinkojen rahallisesta suuruudesta ole vielä tarkkaa tietoa.

– Sali on palvellut hyvin yli 25 vuoden ajan ja sitä on pidetty hyvässä kunnossa. Nyt sali on tuhoutunut käytännössä kokonaan.

Valtakunnansalilla on kokoontunut Pöytyän Yläneen seurakunta.

– Valtakunnansalin menetys on todella ikävää ja murheellista. Sali on ollut seurakuntalaisille rakas ja tärkeä kokoontumispaikka. Säännöllinen osallistuminen hengelliseen toimintaan on ollut heille tärkeä asia, Palonen sanoo.

Palosen mukaan Jehovan todistajilla on Lounais-Suomessa monia valtakunnansaleja suhteellisen pienellä alueella.

– Pöytyällä on tuhoutuneen valtakunnansalin lisäksi toinen sali, ja Säkylässä ja Loimaalla on myös salit. Seurakuntalaiset siirtyvät käyttämään lähiseudun valtakunnansaleja, joten hengelliseen toimintaan ei tule katkoa.

Kuva: Jehovan todistajat. Kuvassa Pöytyän 150-neliöinen valtakunnansali ennen tuhoutumistaan.

Lue myös:

Suomessa on myyty tai myynnissä 26 Jehovan todistajien valtakunnansalia

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.