Jari Rankinen Suomen teologisen instituutin pääsihteeriksi – pyysi määräaikaista sopimusta

Suomen teologisen instituutin hallitus on valinnut Jari Rankisen STI:n määräaikaiseksi pääsihteeriksi. Hän on toiminut pääsihteeri Ville Auvisen sijaisena 1.3.2017 alkaen. Ville Auvinen valittiin tuolloin Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen lähetysjohtajaksi ja Sanansaattaja-lehden päätoimittajaksi.

Jari Rankinen toivoi, että hänet valitaan pääsihteerin tehtävään määräajaksi, ja perusteli toivettaan työn vaativuudella. Hallitus päätti, että määräaika on 2–3 vuotta. Kokouksen jälkeen sovittiin, että se alkaa 1.9.2018 ja päättyy 28.2.2021.

Jari Rankinen on 52-vuotias teologian maisteri. Pastoriksi hänet vihittiin 1989. Hän on toiminut seurakuntapappina Kemijärvellä, Keminmaassa ja Sastamalassa. Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen pastorina ja aluejohtajana hän on ollut Tampereella, Satakunnassa ja Sastamalassa. Hän oli vuosina 2007 ja 2008 Afganistanissa suomalaisen kriisinhallintajoukon pastorina.

STI:n antaa teologista lisäkoulutusta, tukee teologian opiskelijoita heidän opinnoissaan ja tekee teologista tutkimustyötä. STI:llä on kymmenen jäsenjärjestöä, ja nämä edustavat melkein kaikkia kirkkomme herätysliikkeitä.

STI edustaa teologisilta näkemyksiltään konservatiivista ja naisten pappeuteen kielteisesti suhtautuvaa linjaa.

Kuva: Jari Rankisen kotialbumi

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.