Jaakko Heinimäelle Kirkon tiedonvälityspalkinto

Tietokirjailija, kolumnisti ja pappi Jaakko Heinimäki saa vuoden 2010 Kirkon tiedonvälityspalkinto Palkinnon luovutti hänelle tänään Helsingissä arkkipiispa Kari Mäkinen.

Palkinnon perusteluissa Jaakko Heinimäkeä kiitettiin siitä, että hän on esiintynyt laajasti mediassa ja pitänyt esillä kirkkoa ja kristillistä kulttuuriperintöä. Hän on tehnyt kirkkoa ja kristinuskoa tunnetuksi asiantuntemuksella, tämän ajan kielellä ja mielenkiintoisella tavalla.

Jaakko Heinimäki (s. 1965) on helsinkiläinen tietokirjailija, kolumnisti ja pappi. Ennen vapaaksi kirjailijaksi ryhtymistään 2001 Heinimäki työskenteli tiedottajana Kirkkopalveluissa, pappina Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa ja toimittajana Kirkko ja kaupunki -lehdessä.

Heinimäki on julkaissut kymmenkunta uskontoa käsittelevää teosta. Heinimäen esikoisteos Pieni mies jalustalla ilmestyi vuonna 1994. Vuonna 2010 hän julkaisi yhdessä Hilkka Olkinuoran kanssa teoksen Puhetta pyhästä. Heinimäen ja Jari Jolkkosen kirjassa Luterilaisuuden ABC (2008) avattiin populaarilla tavalla luterilaisen kirkon oppia ja ajattelua. Vuonna 2009 Heinimäeltä ilmestyi Suomen lasten Raamattu. Hän on myös kirjoittanut uskonnon oppikirjoja. Suurta yleisöä Heinimäki on puhutellut kolumneillaan muun muassa Kotiliedessä sekä Metro- ja Viini-lehdissä. Hän on kirjoittanut myös henkilökuvan Miina Äkkijyrkästä (2009), käsikirjoituksen Aira Samulinin elämäntarinaan perustuvaan elokuvaan Tango Kabaree (2001) sekä Mikko Kuustosen elämäkerran Q – lauluntekijän tarina (2006).

Heinimäen Outo hartauskirja valittiin vuoden kristilliseksi kirjaksi 1997. Seitsemän syntiä oli Tieto-Finlandia-ehdokkaana 1999.

Kirkkohallitus myöntää vuosittaisen tunnustuspalkinnon kristillisen tiedon, sanoman tai kristinuskon mukaisten elämänarvojen välittämisestä viestinnän eri keinoilla. Tiedonvälityspalkinto on jaettu vuodesta 1975. Vuonna 2009 palkintoa ei poikkeuksellisesti jaettu. Palkinto on suuruudeltaan 5000 euroa.

Edellinen artikkeliRukoushelmien tekijänoikeuksista vallitsee epätietoisuus
Seuraava artikkeliMiksi lestadiolaislehti ei käsitellyt Laestadius-juhlavuoden päätapahtumaa?

Ei näytettäviä viestejä