IS: Jyväskylän seurakunta jakaa rullan jeesusteippiä uuden toimitilan 100 ensimmäiselle vieraalle

Jyväskylän seurakunnan uusien toimitilojen avajaisia vietetään Kauppakeskus Sepässä 26.–29.10. Avajaisten kunniaksi seurakunta jakaa huomenna torstaina sadalle ensimmäiselle tiloihin tutustujalle ilmaiseksi rullan ilmastointiteippiä eli niin kutsuttua jeesusteippiä. Asiasta kertoi Ilta-Sanomat.

Kirkkoherra Arto Viitala kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että kyseessä on avajaisia suunnitelleen tiimin humoristinen idea, josta on tullut kehuja muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Kauppakeskuksen tiloissa toimiminen on Viitalan mukaan Jyväskylän seurakunnalle eräänlainen hyppy tuntemattomaan.

– Menemme meille uuteen maailmaan olemalla läsnä 10 000 ihmisen virrassa ja mietimme sellaista ilmettä, joka olisi siellä luontevaa. Tällainen huumori ja leikkimielisyys sopii sinne varmasti kohtuullisen hyvin, Viitala sanoo Ilta-Sanomille.

Toimitilojen hankkimiseen kauppakeskuksesta vaikuttivat Henki ja elämä -seurakuntalehden mukaan muun muassa Huhtasuon seurakuntakeskuksen sulkeminen, Halssilan seurakuntatilojen sisäilmaongelmat sekä halu kokeilla uutta.

Kauppakeskus Sepän toisessa kerroksessa sijaitsevat seurakunnan tilat ovat noin 700 neliömetrin suuruiset. Tavallista kirkkosalia ostoskeskukseen ei tule, vaikka siellä järjestetään myös messuja.

Pääsali on suuruudeltaan 300 neliömetriä ja sen sivustalla on esiintymislava. Pääsalia hallitsevat sohvaryhmät. Lisäksi seurakunnalla on Sepässä nuorten kokoontumistila, lasten kerhohuone sekä hiljainen huone.

Kuva seurakunnan ilmoituksesta kauppakeskus Sepän mainoslehtisessä: Liisa Kuparinen

Lue myös:

Alueviesti: Karkussa jaetaan koko jumalanpalveluksen istuneille ilmaisia ämpäreitä

Palokan ämpärikirkossa lapsille jaetaan hiekkaämpärit – ”Saarna liittyy hiekasta rakentamiseen”

”Akaan kirkko 200 vuotta pelastuslaitoksena” – Seurakunta jakaa kirkkoämpäreitä messukävijöille

Edellinen artikkeliKapituleihin valtava yhteiskantelu papeista, jotka ovat valmiita vihkimään samaa sukupuolta olevia
Seuraava artikkeliPiispa Kalliala Radio Deissä: Herätysliikkeet ovat rikkaus, kun ne pysyvät kirkon piirissä

Ei näytettäviä viestejä