Inkerin piispa: Evankeliointia ei olla kieltämässä Venäjällä

Venäjän uuden terrorismin vastaisen lain on pelätty rajoittavan merkittävästi uskonnonvapautta ja muita kansalaisoikeuksia Venäjällä. Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti lain heinäkuun alussa, ja sen on määrä astua voimaan viikon päästä keskiviikkona 20. heinäkuuta.

Inkerin evankelis-luterilaisen kirkon piispa Aarre Kuukappi sanoo kuitenkin suhtautuvansa asiaan luottavaisesti. Hän kertoo medialle lähettämässään tiedotteessa, ettei näe laissa suuria ongelmia ”vaikka maa on iso ja yksittäinen viranomaistaho voi joskus toimia epäoikeudenmukaisesti”.

Kuukaupin mukaan lain tarkoituksena on suitsia terrorismia, ei kristillistä työtä. Hän toteaa, että laki vaikuttaa jossain määrin myös kristillisten yhteisöjen toimintaan, mutta uskonnonvapautta laki ei kuitenkaan Kuukaupin mukaan rajoita.

”Lähetystyö sallitaan vain paikalliselle, ei ulkomaalaiselle organisaatiolle. Niillä ulkomaalaisilla, jotka toimivat ei-kristittyjen parissa, on oltava dokumentit paikallisesta seurakunnasta. Inkerin kirkossa vakinaisesti työskentelevien ulkomaalaisten lähetystyöntekijöiden kohdalla näin on ollut aikaisemminkin. Venäjällä satunnaisesti vierailevien suomalaisten lähetysmatkat Inkerin kirkon seurakuntiin eivät lain mukaan ole lähetystyötä, joten uusi laki ei kiellä niitäkään”, Kuukauppi kirjoittaa.

”Inkerin kirkossa on useita seurakuntia, joiden toimitiloina on kerrostalohuoneisto. Kotikokoontumisiin tulee joitakin rajoituksia, mutta lain mukaan jumalanpalvelusten pito ja toimitukset näissä tiloissa sallitaan jatkossakin.”

Kuukauppi kritisoi tiedotteessaan kristillistä mediaa, joka on välittänyt laista piispan mukaan virheellistä tietoa.

”Kenenkään etu ei ole levittää kontekstista piittaamatonta ja perätöntä tietoa, joka perustuu suomalaisten mielissä elävään uhkaan siitä, että rajat menevät kiinni. Kaikilla laillisilla organisaatioilla – kuten Inkerin kirkolla – on Venäjällä entiseen tapaan vapaus julistaa sanomaa Kristuksesta ja tehdä työtä sen leviämiseksi.”

Kuva: Matti Karppinen

Lue myös:

Vladimir Putin ehtoollisella Valamon luostarissa Venäjällä

Edellinen artikkeliLeikkaukset kehitysapuun koskettavat miljoonaa ihmistä – Sata hanketta lopetettu
Seuraava artikkeliHaavisto kehottaa harkitsemaan: Etelä-Sudanin johtajat kansainväliseen rikostuomioistuimeen

Ei näytettäviä viestejä