Indonesiassa imaamit saarnaavat muovijätettä vastaan

Indonesian hallitus on yhdistänyt voimansa maan kahden suurimman islamilaisen yhteisön, Nahdlatul Ulaman ja Muhammadiyahin, kanssa vähentääkseen muovijätteen määrää. Asiasta kertoo brittilehti The Guardian.

Indonesia on maailman toiseksi suurin merien saastuttaja ja maailman suurin muslimienemmistöinen maa. Yhteensä muovitalkoisiin ryhtyneillä islamilaisilla yhteisöillä on The Guardianin mukaan yli 100 miljoonaa seuraajaa.

Osana muovijätteen vastaista toimintaa uskonnolliset johtajat kiertävät rukousryhmiä eri puolilla maata ja saarnaavat muovijätteen vähentämisen puolesta, lehti kertoo. Vierailuillaan he kertovat, kuinka jäte pahentaa tulvia ja maanvyöryjä, ja kannustavat kuluttajia vaihtamaan perinteisiin rottingista tai bambusta tehtyihin kasseihin.

Lisäksi järjestöt julkaisevat verkossa ”Saarnoja jätteestä”. Niissä kestäviä kulutustottumuksia perustellaan islamista nousevilla periaatteilla.

Tällä hetkellä Indonesiassa kulutetaan vuosittain noin 9,8 miljardia muovikassia. Niistä moni päätyy jokiin ja meriin. The Guardianin mukaan Indonesiassa tietoisuus kierrätyksestä ja muovin aiheuttamista ympäristöhaitoista on vähäistä.

Indonesia on sitoutunut vähentämään muovijätettä 70 prosentilla vuoteen 2025 mennessä.

Kuva: Matti Karppinen

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliValamon luostarin tilinpäätös satojatuhansia euroja miinuksella – ortodoksinen kirkollishallitus huolissaan
Seuraava artikkeliPaavi hyväksyi chileläispiispa Juan Barrosin eroanomuksen ja lähetti kaksi piispaa eläkkeelle

Ei näytettäviä viestejä