Imaami Anas Hajjar on kuollut – "Hän teki uraa­uurtavaa työtä uskonto­dialogin edistäjänä"

Anas Hajjar vuonna 2016 Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan tiloissa. Kuva: Jukka Granström

Vuodesta 2010 Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan imaamina toiminut Anas Hajjar on kuollut. Hän oli kuollessaan 53-vuotias. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat. Yhdyskunnasta vahvistettiin lehdelle, että tieto kuolemasta on saatu tänään aamulla 7. joulukuuta.

Hajjar oli syntynyt Syyriassa Damaskoksessa vuonna 1969. Hän muutti Suomeen vuonna 1988. Nuorempana hän opiskeli lääketiedettä.

Anas Hajjar vastusti terrorismia ja rasismia ja kannatti uskontojen rauhanomaista yhteiseloa. Hän vaikutti uskontojen yhteistyöjärjestö USKOT-foorumissa sen perustamisesta alkaen ja toimi järjestössä niin hallituksessa kuin sen eri jaostojen jäsenenä.

USKOT-foorumi esittää nettisivuillaan surunvalittelunsa imaami Anas Hajjarin kuoleman johdosta. "Hän teki uraauurtavaa työtä uskontodialogin edistäjänä sekä suomalaisten muslimiyhteisöjen yhteen tuojana Suomen Islamilaisessa Neuvostossa. Muistamme Anasia lämmöllä ja kiitollisuudella", yhdistyksen sivuilla sanotaan.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Suldaan Said Ahmed lähettää Twitterissä surunvalittelunsa Hajjarin perheelle, muslimiyhteisölle ja koko suomalaiselle yhteiskunnalle. Hän luonnehtii Hajjaria lämpimäksi ja ystävälliseksi uskontodialogin edistäjäksi.

Suomen Islamilainen Neuvosto (SINE) on perustettu loppuvuodesta 2006. Hajjar toimi sen puheenjohtajana vuosina 2012–2015. Neuvosto toimii Suomen islamilaisten yhteisöjen yhteistyöelimenä ja keskustelufoorumina sekä edustaa jäsenjärjestöjään viranomaisten ja eri uskonnollisten yhteisöjen kanssa käytävissä keskusteluissa.

SINEn tavoitteena on lisätä islam-tietoisuutta Suomessa ja edistää molemminpuolista kunnioitusta muslimien ja suomalaisten välillä. Neuvosto pyrkii estämään sekä islamilaisten että islamia vastaan suuntautuvien ääri-ilmiöiden syntymisen ja kehittymisen Suomessa.

Lue myös:

Piispa ja imaami löysivät jumalakuvistaan paljon yhteistä – eroina pelastuskäsitys ja kolminaisuus

Muslimioppineet luomassa laatukriteereitä imaameille – Hajjar: Imaamin oltava ihmisläheinen

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Imaami Anas Hajjar on kuollut – "Hän teki uraauurtavaa työtä uskontodialogin edistäjänä"