Ilkka Kantola valittiin Diakonissalaitoksen toimialajohtajaksi

Diakonissalaitos on nimittänyt teologian tohtori, diakoniajohtaja Ilkka Kantolan Diakonia ja sosiaalinen vastuu -toimialan toimialajohtajaksi. Kantola on työskennellyt Diakonissalaitoksen diakoniajohtajana vuodesta 2019. Tätä ennen hän oli toimivapaalla kansanedustajan tehtävän takia vuosina 2007–2019.

Turun arkkihiippakunnan piispa Ilkka Kantola oli 1998–2005.

– Diakonissalaitoksen pitkä historia on seurausta sen kyvystä jatkuvasti uudistua ja kehittää ratkaisuja arjen hankaliin ongelmiin. Olen innoissani saadessani nyt johdettavakseni toimialan, jonka ydintä ovat radikaali kehittäminen ja rohkea tarttuminen yhteiskunnan ongelmiin. Uskon, että työmme tuloksena hyvinvointiyhteiskunta vahvistuu ja mahdollisuudet ihmisarvoiseen elämään jokaiselle kasvavat, Ilkka Kantola sanoo Diakonissalaitoksen tiedotteessa.

Toimialajohtajana Ilkka Kantola kuuluu konsernin johtoryhmään ja työskentelee säätiön toimitusjohtajan alaisuudessa. Työnsä Ilkka Kantola aloittaa 18.5., kun nykyinen toimenhaltija Marja Pentikäinen jää eläkkeelle.

Diakonia ja sosiaalinen vastuu -toimialan tuottamat palvelut ovat Diakonissalaitoksen säätiön yleishyödyllistä diakonista toimintaa. Kohderyhmiä ovat muun muassa työn ja koulutuksen ulkopuolella ovat nuoret ja maahantulijat, kuten Itä-Euroopan liikkuva väestö tai paperittomat turvapaikanhakijat. Toimiala tarjoaa myös kansalaistoiminnan vaikuttamismahdollisuuksia.

Kuva: Teemu Ullgren

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.