Ilkka Kantola Helsingin Diakonissalaitoksen diakoniajohtajaksi – "Tuntuu hyvältä palata konkreettiseen työhön"

Helsingin Diakonissalaitos on nimittänyt teologian tohtori Ilkka Kantolan diakoniajohtajaksi 1.5. alkaen. Kantola putosi eduskunnasta huhtikuun vaaleissa työskenneltyään kolme kautta SDP:n kansanedustajana. Vuodet 1998–2005 hän toimi Turun piispana.

– On valtavan hienoa, että meillä aloittaa diakoniajohtajana näin vahvasti yhteiskunnallisesti verkottunut laajan alan osaaja, toimialajohtaja Marja Pentikäinen sanoo Diakonissalaitoksen tiedotteessa.

Kantolan ymmärrys diakoniasta, yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja kristillisyydestä ovat Pentikäisen mukaan optimaalinen yhdistelmä Diakonissalaitoksen työlle.

Diakoniajohtaja kehittää konsernin diakonisia sisältöjä sekä edustaa konsernia verkostoissa ja julkisuudessa yhdessä toimiala- ja palvelualuejohtajien kanssa.

– Uskon, että kokemukseni sekä kirkon johtotehtävistä että lainsäädäntötyöstä eduskunnassa vahvistaa Diakonissalaitoksen kykyä vastata ajankohtaisiin ja tuleviin haasteisiin nopeasti muuttuvassa maailmassa, Kantola sanoo tiedotteessa.

– Odotan innolla uutta tehtävää yhteisössä, jonka arvot tunnen vahvasti omikseni. Tuntuu hyvältä palata kahdentoista vuoden jälkeen progressiiviseen yhteisöön konkreettiseen työhön.

Kuva: Olli Seppälä

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.