Ihmisoikeusjärjestö: Myanmarin armeija käynyt toistuvasti kristittyjen kimppuun

Armeijan hyökkäykset kristillisiä vähemmistöryhmiä kohtaan toistuvat kaakkoisaasialaisessa Myanmarissa, kertovat kirkkojen edustajat ja ihmisoikeusjärjestöt.

Lista viime kuukausien aikaisista ihmisoikeusloukkausväitteistä on pitkä. 13. maaliskuuta armeijan jalkaväen joukot hyökkäsivät baptistikirkkoon Pang Mun kylässä, joka sijaitsee Bhamon alueella. He polttivat raamattuja sekä veivät kirkon ja kyläläisten omaisuutta. Christian Solidarity Worldwide -ihmisoikeusjärjestön mukaan samat 88 divisioonan jalkaväkijoukot iskivät marraskuussa Assemblies of God -kirkon jumalanpalvelukseen ampuen ihmisiä, polttaen taloja ja pakottaen ainakin 50 seurakuntalaista työmiehiksi armeijaan.

Armeijan joukot tekivät tuhojaan myös eräässä baptistiseurakunnassa joulupäivänä. Viime aikoina sotilaat ovat hyökänneet myös ainakin katoliseen kirkkoon kristittyjä pidättäen.

Burmassa asuu noin 54 miljoonaa ihmistä. Maa on uskonnoltaan pääosin buddhalainen. Kristittyjä on nelisen prosenttia.

Christian Solidarity Worldwide edustaja vetoaa Myanmarin presidenttiin Thein Seiniin ja kaikkiin uudistusmielisiin voimiin maan parlamentissa, että he lopettaisivat armeijan vähemmistöihin kohdistuvat sortotoimet ja tarjoaisivat ihmisoikeudet ja uskonnonvapauden kaikille.

Asiasta uutisoi ENI.

Edellinen artikkeliPiri keskusteli Räsäsen kanssa käännytetyn tapauksesta
Seuraava artikkeliUudet käännökset uskontunnustuksista puhuttavat Ruotsissa

Ei näytettäviä viestejä