Helsingin seurakuntayhtymä selvitti lähipiirisidoksia: Ei väärinkäytöksiä, mutta parantamisen varaa

Helsingin seurakuntayhtymän tilaamassa lähipiiriselvityksessä ei ole ilmennyt väärinkäytöksiä, mutta parantamisen varaa sen sijaan on taloushallinnon käytännöissä. Lähipiirin sidokset on kartoitettu ajalta 2015–2017, ja olennaisuusrajaksi on asetettu 1 000 euroa.

Kartoitus koski 76:a henkilöä, jotka ovat johtavissa asemissa seurakunnissa ja seurakuntayhtymässä.

Tilintarkastusyhtiö Maura Auditin tekemässä selvityksessä kiinnitettiin muun muassa huomiota hankintoihin, jotka on tehty seurakuntatasolla, vaikka yhtymän perussäännön mukaan päätöksenteko niistä kuuluisi seurakuntayhtymälle.

Erityistä huomiota selvityksessä kiinnitettiin Töölön seurakunnan tukisäätiöön. Töölön seurakunnan ja Töölön seurakunnan tukisäätiön välillä on keskinäisiä lahjoitus- ja tukitapahtumia sekä niihin liittyviä palautuksia, jotka poikkeavat suuruudeltaan ja luonteeltaan muista lähipiirien taloudellisista toimista.

Seurakunta on muun muassa siirtänyt 400 000 euroa tukisäätiölle. Kyse on turisteilta Temppeliaukion kirkkoon perityistä pääsymaksuista.

Lähipiiriselvitys laitettiin vireille, kun Helsingin piispanvaalin jälkeen viime vuonna piispaksi valitun Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalon luottokorttilaskuista ja yritystoiminnasta nousi kohu mediassa.

Lähipiiriselvitys käsiteltiin viime torstaina yhteisessä kirkkoneuvostossa. Siitä kertoi julkisuuteen ensimmäisenä Kirkko ja kaupunki.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Ulkopuolinen tarkastaja sai Teemu Laajasalolta riittävät selvitykset – kiinnitti huomiota kahteen majoitukseen

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliSeurakunnat eivät innostu valtakunnallisesta Vapaaehtoisen päivästä, sanoo asian parissa työskentelevä
Seuraava artikkeliOnnea 70-vuotias Kirkkojen maailmanneuvosto! – ”Pyrimme pitämään ykseyden liekin hengissä”

Ei näytettäviä viestejä