Helsingin Sanomat: Opetushallituksen viesti Virsivisasta hämmentää kouluissa

Opetushallituksen viesti ensi syksynä järjestettävästä Virsivisasta aiheuttaa hämmennystä kouluissa, kertoo Helsingin Sanomat.

Kouluihin toimittamassaan viestissä Opetushallitus kertoo alakoululaisille suunnatusta kisasta, jonka tarkoituksena on tutustuttaa oppilaat virsiin ja virsikirjaan. Opetushallitus on kisaa järjestävän Seurakuntien Lapsityön Keskuksen yhteistyökumppani.

Helsingin Sanomien mukaan kouluissa hämmentää se, miten Virsivisa sopii yhteen apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen tänä keväänä antaman päätöksen kanssa. Päätöksen mukaan kouluissa järjestettävät uskonnolliset tilaisuudet ovat ongelmallisia.

Opetusneuvos Pekka Iivonen sanoo Helsingin Sanomissa, ettei Virsivisa ole uskonnon harjoittamista.

– Kyseessä on opetuksellinen ja pedagoginen asia, ei uskonnon harjoittaminen. On kyse virsien opiskelusta ja kilpailusta niiden osaamisessa, Iivonen sanoo HS:n haastattelussa.

Musiikkikouluttaja Mari Torri-Tuominen Seurakuntien Lapsityön Keskuksesta kertoo, ettei järjestö ole saanut Virsivisaan liittyviä hämmentyneitä yhteydenottoja.

– Päinvastoin koulut ovat viestittäneet, että virsivisan olemassaolo on hyvä asia ja sen kanssa on kiva toimia.

Myös Torri-Tuominen painottaa, että virttä käsitellään kisassa opetuksellisesta näkökulmasta ja koulut ratkaisevat vapaaehtoisesti, osallistuvatko kisaan vai eivät.

– Samalla tavoin kuin raamatunkertomukset, virsi voi liikkua koulussa monessa eri roolissa. Sitä voidaan lähestyä runollisesti, musiikillisesti tai rytmillisesti. Kun virsi viedään kirkkotilaan, siitä tulee uskonnonharjoitusta, Mari Torri-Tuominen sanoo.

Opetushallitus tekee yhteistyötä myös niin ikään alakoululaisille suunnatun Raamattuvisan kanssa. Raamattuvisan projektisihteeri Tuija Pyhäranta ei ole kuullut, että kisaan osallistuminen tai sen asema hämmentäisi kouluissa.

– Raamattuvisa ei ole uskonnonharjoitusta vaan yleissivistävää opetusta. Sen tavoitteena on tutustua Raamattuun, joka on yksi länsimaisen kulttuurin perusteoksista.

Edellinen artikkeliEssayah: En vielä uskalla sanoa, että olen ehdolla eduskuntavaaleissa
Seuraava artikkeliIlkka Kantola pettyi tulokseensa eurovaaleissa

Ei näytettäviä viestejä