Helsingin sairaala-alueiden pihoilla toimitettiin ortodoksinen ristisaatto

Helsingin ortodoksinen seurakunta toimitti ristisaaton ja rukouspalveluksen keskiviikkona 6.5. koronapotilaita hoitavien Kirurgisen sairaalan ja Meilahden kolmiosairaalan sekä saattohoitokoti Terhokodin pihoilla. Saatto kulki sairaaloiden välillä kahdella autolla.

Saatossa kannettiin mukana yhtä Suomen tunnetuimmista ikoneista, Uspenskin katedraalin Jumalanäidin Kozelštšanin ikonia, jota kunnioitetaan ihmeitätekevänä.

Ristisaaton yhteydessä toimitettiin lyhyt rukoushetki yhdessä sairaalapapiston tai muiden sairaaloiden edustajien kanssa.

Helsingin ortodoksinen kirkko kertoo tiedotteessaan, että ristisaatolla se halusi ilmaista myötätuntonsa koronaviruksen sairastuttamille, siihen menehtyneille ja näiden läheisille sekä hoitohenkilökunnalle.

Arvokkaan ikonin mukanaololla korostettiin sitä, että ortodoksinen kirkko halusi tuoda aidosti omasta perinteestään käsin Jumalan varjelusta ja apua avoimesti kaikille uskontoon ja vakaumukseen katsomatta, tiedotteessa todetaan.

Videon ristisaatosta voit katsoa täältä.

Kuva: Vlada Wahlstén / Helsingin ortodoksinen seurakunta. Ristisaatto Kirurgisen sairaalan edustalla Helsingissä.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKommentti: Olisi solidaarista riskiryhmiä kohtaan, jos jumalanpalvelukset pidettäisiin kesälläkin vain verkossa
Seuraava artikkeliPodcast: Minne Israelin heimot katosivat?

Ei näytettäviä viestejä