Helsingin Diakonissalaitoksen Säätiö ja Rinnekoti-Säätiö suunnittelevat yhdistymistä

Helsingin Diakonissalaitoksen Säätiö ja Rinnekoti-Säätiö suunnittelevat yhdistymistä. Rinnekoti on nykyään Diakonissalaitoksen tytärsäätiö.

– Säätiöiden yhdistymisen myötä varmistamme, että meillä on tulevaisuudessakin hyvät edellytykset jatkaa arvopohjaista toimintaamme, jonka tuotto menee yhteiskunnallisesti merkittävään tarkoitukseen, Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström sanoo yhdistymisestä kertovassa tiedotteessa.

Säätiöillä on pitkä yhteinen historia ja arvopohja, joten Holmström pitää yhdistymistä luontevana askeleena. Rinnekodin toiminta alkoi osana Helsingin Diakonissalaitoksen toimintaa vuonna 1927, kun kaksi pientä kehitysvammaista poikaa, Mauri ja Martti, otettiin Diakonissalaitoksen sisarten hoidettavaksi.

– Muuttuvassa sotekentässä tarvitaan tulevaisuudessa vahvaa ja vaikuttavaa kolmannen sektorin palveluntuottajaa, työnantajaa ja yhteistyökumppania. Yhdessä voimme entistä paremmin tuottaa laadukkaita ja kattavia palveluita erityisryhmien tarpeisiin, Holmström uskoo.

Yhdistymisen jälkeen Rinnekoti jatkaa toimintaansa yhtenä Diakonissalaitoksen liiketoiminta-alueena. Rinnekodilla säilyvät nykyinen nimi ja brändi.

Yhdistymisen odotetaan tulevan voimaan vuoden 2020 alusta.

Kuva: Helsingin Diakonissalaitoksen Säätiö

Lue myös:

Helsingin Diakonissalaitos pyrkii laajentumaan valtakunnalliseksi diakonia- ja sotetoimijaksi


***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKirkon kommentti hallitusohjelmaan: ”Aika hyvinhän siellä meidän tavoitteita on mukana”
Seuraava artikkeliKirkossa järjestettävistä koulun päättäjäisistä ei jakseta enää kohista Ruotsissa, osoittaa kysely rehtoreille

Ei näytettäviä viestejä