Heikki Sarmanto tekee Johannes Kastaja -oratorion

Jazz- ja nykysäveltäjä Heikki Sarmanto on tekemässä oratoriota Johannes Kastajasta. Sen ensiesitys on marraskuussa Helsingin Johanneksen kirkon 125-vuotisjuhlan yhteydessä.

Libretto on englanninkielinen, ja sen on tehnyt yhdysvaltalainen Kim Rich. Esitysten yhteydessä oratoriota on mahdollisuus seurata myös suomeksi ja ruotsiksi.

Johannes Kastaja -oratorion toteuttaa Kristillinen taidesäätiö ja sen sisällä toimiva työryhmä.

– Olen keskustellut Sarmannon kanssa oratoriosta jo vuosia sitten, mutta loppuvuodesta 2012 päätimme tehdä puheista totta, sanoo hankkeen tuottaja Seppo Koistinen.

Johannes Kastaja -oratorion esitykset painottuvat reformaation merkkivuoteen 2017. Esityksiä on silloin ainakin Oulussa, Turussa, Tampereella, Porissa, Kuopiossa ja Lahdessa. Myös televisioinnista on keskusteltu.

Oratorion kuorona on Kuopion nuorisokuoro Jussi Mattilan johdolla. Musiikillisena johtajana on kapellimestari Rauno Tikkanen. Solisteina ovat muiden maussa Maria Lund sekä Henri Tikkanen Johannes Kastajan roolissa.

Kuva: Kuvakaappaus videolta, jolla Heikki Sarmanto soittaa flyygeliä ja Maija Hapuoja laulaa Johannes Kastaja -oratoriosta laulun.

Edellinen artikkeliSuomen Lähi-idän instituutti luopuu Damaskoksen-kiinteistöstään
Seuraava artikkeli”Jumalasta puhuttava riittävän yksinkertaisesti”

Ei näytettäviä viestejä