”He katsovat sielunvihollista silmiin” – Uusi esitys laajentaa diakonaattia

Kirkon palveluksessa it-alalla ja verkkotyössä oleva väki tulee uuden diakonaatin eli vihkimysviran piiriin, jos Kirkkohallituksessa valmisteltu esitys hyväksytään kevään kirkolliskokouksessa.

Esitystä on valmisteltu kaikessa hiljaisuudessa, sillä edellinen diakonaattiesitys eli diakonivirka lähti kirkolliskokouksesta maitojunalla Etelärantaan.

– Se luonnollisesti sapetti, sillä esitykseen oli laitettu panoksia. Mutta virkamies tekee ja toimii sen mukaan kuin työtehtäviä tulee, kansliapäällikkö Jukka Keksitalo kommentoi.

Mediapappi Jon Ahonen, yksi Somampi seurakunta -kirjan tekijöistä, pitää uutta ehdotusta tervetulleena.

– It-väki ansaitsee vihkimyksen. Mutta aivan erityisesti iloitsen siitä, että verkkokeskustelujen moderaattorit on erikseen nostettu ehdotuksessa esiin. He katsovat sielunvihollista suoraan silmästä silmään ja tarvitsevat niin rukouksia, siunauksia kuin vihkimyksiä selvitäkseen kunnialla työpäivistään.

Jukka Keksitalo ei halua ennakoida uuden diakonaattiesityksen kohtaloa, mutta pitää sitä kaikin tavoin perustellumpana kuin mitään aiempaa esitystä.

– Diakonaatti on kirkolle tärkeä itseymmärryksen takia, ja tarve sille on huutava. Asialla on kiire. Uskon uusien kirkolliskokousedustajien tiedostavan tämän, Keksitalo sanoo.

Ahonen pitää varmana, että esitys menee sellaisenaan läpi, sillä kirkon verkkotyö on kärkihanke kirkossa ja some hengellisen elämän keskiössä.

Kuvassa kirkon somekäsi. Kuva on kuvakaappaus kirkon Sosiaalisen median suuntaviivat -sivulta.

Lue myös:

Harvoin tarjolla: Kämppä kirkon tornista ja Vitsi ja virsi-ilta

”Jokainen voi olla oman seurakuntansa kirkkoherra”

Edellinen artikkeliMerimieskirkko sulkee Lyypekin Suomi-kodin
Seuraava artikkeliMinisteriö hakee verkostosta tukea ihmisoikeuspolitiikkaan – mukana nimiä uskonnolliselta kentältä

Ei näytettäviä viestejä