He edustavat luterilaista kirkkoa Ekumeenisen Neuvoston yleiskokouksissa

Kuva: Olli Seppälä

Piispainkokous on valinnut 20 Suomen evankelis-luterilaisen kirkon edustajaa Suomen Ekumeenisen Neuvoston (SEN) yleiskokouksiin kaudelle 2021–2023.

He ovat: arkkipiispa Tapio Luoma, piispa Matti Repo, piispa Jari Jolkkonen, hiippakuntadekaani Terhi Törmä, TT, pastori Minnamari Helaseppä, pastori Saara-Maria Jurva, rovasti Leena Huovinen, hiippakuntasihteeri Jukka Jämsén, dosentti, TT Tomi Karttunen, viestintäpäällikkö Eeva-Kaisa Heikura, TT Jenni Krapu, pastori Antti Kruus, kirkkoneuvos Kimmo Kääriäinen, hiippakuntasihteeri, TT Eriikka Jankko, toimituspäällikkö Pauli Juusela, TT, pastori Matti Väätäinen, TT, pastori Joona Salminen, pastori Johanna Björkholm-Kallio, diakoni Luisa Tast ja asessori, kirkkoherra Kari Tiirola.

Esityksen edustajista teki kirkon ulkoasiain osasto, ja valitut edustavat kattavasti hiippakuntia koko Suomessa. SEN:lla on vuosittain kaksi yleiskokousta, kevät- ja syyskokous.

Suomen Ekumeeninen Neuvosto on kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen yhteistyöelin. Sen jäseninä on 11 kirkkoa, viisi tarkkailijakirkkoa ja 28 kumppanuusjärjestöä.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.