Häkkinen ihmettelee järjestöjen rahojen epäämispuheita

Mikkelin piispa Seppo Häkkinen asettuu ensimmäisenä piispana varauksin kannattamaan suurta huomiota herättänyttä Älä alistu! -kampanjaa. Hän hämmästelee myös kampanjan käynnistäneiden kirkollisten järjestöjen määrärahojen epäämispuheita. Häkkinen peräänkuuluttaa kunnioitusta ja rakkaudellisuutta kirkon eri rintamalinjojen väliseen keskusteluun.

Häkkinen ottaa kantaa kirkon kuumiin kysymyksiin hiipakuntansa lehdille osoitetussa tiedotteessa.

Ensimmäisenä piispana hän asettuu varovaisesti kannattamaan Älä alistu! -kampanjaa.

- En pitänyt kampanjaa kaikilta osin onnistuneena ... Arvostan silti sitä, että nykyisenä yliseksualisoituneena aikana jotkut tahtovat pitää esillä Raamatun opettamia elämänarvoja, Häkkinen lausuu.

Häkkinen asettuu piispakunnan ensimmäisenä myös vastustamaan ääneen kampanjassa mukana olleiden kirkollisten järjestöjen määrärahojen epäämistä. Arkkipiispa Kari Mäkinen näyttää olevan eri linjoilla, sillä Ylen haastattelussa hän arveli, että käyty keskustelu panee seurakuntia ottamaan kriittiseen tarkasteluun tukia kampanjassa mukana oleville järjestöille

- En ymmärrä, miksi vuosikymmeniä hyvää työtä tehneiltä järjestöiltä haluttaisiin yhtäkkiä evätä taloudellinen tuki. Omassa hiippakunnassani näiden kirkon piirissä toimivien järjestöjen kannattajat ovat seurakuntien uskollisia vastuunkantajia. En tahdo karkottaa heitä seurakuntayhteydestä enkä mitätöidä heidän työtään, Häkkinen linjaa.

Häkkinen huomauttaa, että viimeaikaisessa kirkon sisäisessä kinastelussa on osapuolten suhteellisuuden taju hämärtynyt.

- Missä on se moniäänisyys ja suvaitsevaisuus, joita on viime aikoina niin paljon peräänkuulutettu?

- Puolustan kirkkoa, jossa on tilaa eri tavalla ajatteleville ja uskoville. Kirkkomme tulevaisuuden haasteet ovat niin suuria, ettei meillä ole varaa toistemme solvaamiseen ja keskinäiseen riitelyyn. Kristillinen todistus ei ole vakuuttava, jos kirkko näyttäytyy eripuraiselta änkyröiden joukolta, piispa kyselee.

Lue piispan puheenvuoro kokonaisuudessaan

Lue myös: Arkkipiispa Ylellä: Jossain menevät rajat

.