Häiriköintiä vai näkyväksi tulemista? – Maata näkyvissä -festareiden aihetunnistesivulle ilmestyi naispappien kuvia

Turussa parhaillaan käynnissä olevien Maata näkyvissä -festareiden aihetunnisteiden #maatanäkyvissä tai #mnf2017 alta löytyy Instagramissa yllättävä kuvia. Naispapit lähettävät sinne selfieitä, joissa heillä on papilliset tunnukset.

Kyseessä on pienimuotoinen somekampanja, jolla naispapit haluavat muistuttaa olemassaolostaan festarikansalle. Sleyn järjestämässä tapahtumassa naispapit eivät periaatesyistä ole missään ohjelmavastuussa, sillä Sley suhtautuu kielteisesti naisten pappeuteen.

Kuviin liittyy kommentteja kuten: "Jotta kenenkään ei tarvitsisi seistä piilossa", "Me too" ja "Minäkin kuulun joukkoon jonka mielestä #mtn2017 on syrjivä ja siksi ei-niin-hyvä-juttu kuin voisi olla".

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen eli Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen sanoo Kotimaa24:lle, että hän on kuullut naispappien tempauksesta, mutta ei festarikiireiden vuoksi ole ehtinyt perehtyä siihen tarkemmin.

– Hämmentää ja harmittaa, mutta en silti pidä kampanjaa häiriköintinä. Ymmärrän kyllä mistä mielipaha nousee. Tässä on vuosien varrella ja erityisesti somessa tottunut kaikenlaiseen palautteeseen. Naispappeusasian suhteen festareiden ympärillä onkin pari vuotta ollut hiljaisempaa.

Heinonen sanoo, että häntä harmittaa eniten se, että heidän tarkoituksenaan on kohdata nuoria, opettaa Raamattua ja julistaa, ei olla osa kirkkopolitiikkaa.

– Kaipaisin asiallista keskustelua ja kohtaamista. Maata näkyvissä -festarin tarkoituksen kannalta kuvakampanjan tulokulma on mielestäni väärä. Mutta en halua mitenkään provosoitua siitä.

Maata näkyvissä -tapahtuman järjestävät tänä viikonloppuna Turussa yhdessä Sleyn kanssa Turun Henrikinseurakunta, Katariinanseurakunta, Maarian seurakunta, Mikaelinseurakunta, Paattisten seurakunta ja Turun Tuomiokirkkoseurakunta.

Kuva Olli Seppälä. #maatanäkyvissä Instagramissa

Lue myös:

Maata näkyvissä -festarit alkavat – myös Suomalainen messu palaa juurilleen