Guardian: Kiina sulkee kirkkoja G20-maiden huippukokouksen alla

Kiinan viranomaiset ovat määränneet kirkkoja suljettavaksi Hangzhoun kaupungissa, jossa pidetään syksyllä G20-maiden huippukokous. Asiasta kertoo
The Guardian.

G20-maiden johtajat tapaavat Hangzhoussa Zhejiangin maakunnassa syyskuun alkupuolella Kiinan presidentin isännöimässä kaksipäiväisessä kokouksessa.

Viranomaiset ovat julistaneet alueelle viikon mittaisen yleisen vapaan, ja lehtitietojen mukaan he yrittävät suostutella tuhansia ihmisiä poistumaan kaupungista.

Nyt viranomaiset ovat lisäksi rajoittaneet uskonnollista toimintaa kokouksen alla. Suuret uskonnolliset kokoontumiset on kielletty heinäkuun alusta syyskuun yhdeksänteen päivään saakka. Lisäksi alaikäisten osallistuminen uskonnollisiin tilaisuuksiin on kielletty.

Lehtitietojen mukaan kaupungissa on kokouksen alla suljettu myös lukuisia epävirallisia kotikirkkoja. Rajoitusten tavoitteena on ”luoda turvallinen ympäristö” kokousta varten.

Zhejiangin maakunnassa elää Kiinan olosuhteisiin nähden runsaasti kristittyjä. Aiemmin Zheijiangissa viranomaiset ovat irrottaneet kirkkojen katoilta satoja ristejä. Ristien poistamista perusteltiin turvallisuussyillä.

Lue myös:

Kiinassa korkea kirkonmies pidätetty

Edellinen artikkeliEtelä-Saksan suomalaispappi: Pelon lietsonta somessa häiritsee
Seuraava artikkeliAsemiehet hyökkäsivät kirkkoon Ranskassa – Panttivankina ollut pappi sai surmansa

Ei näytettäviä viestejä