Franklin Grahamin ristiretki somessa suututtaa

Tunnettu amerikkalaissaarnaaja Franklin Graham on suututtanut islaminvastaisilla kannanotoillaan Yhdysvaltain muslimijohtajat ja myös monet kristityt arvostelevat Grahamia vihan lietsomisesta muslimeita kohtaan.

Graham vaati Facebookissa, että muslimeilta pitäisi estää maahanmuutto Yhdysvaltoihin, kunnes islamin uhka on väistynyt. ”Olemme muslimien hyökkäyksen kohteena kotimaassa ja ulkomailla”, ja ”Jokainen muslimi, joka tulee maahamme, on potentiaalinen radikalisoituja”, Graham kirjoitti Facebook-sivullaan 17.7.

Amerikkalaisia muslimijohtajia ja evankelikaalisten kirkkojen pappeja oli torstaina koolla Washingtonissa. Kokouksen tarkoituksena on rakentaa siltoja ja yhteisymmärrystä uskonnollisten yhteisöjensä välille. Molemmat ryhmät tuomitsivat Grahamin kannanoton vihapuheena, kertoo Huffington Post.

– Se ei ole evankelikaalisuutta ja vielä vähemmän evankeliumin sanoman mukaista. En halua, että Amerikan muslimit ajattelevat, että pelkäämme heitä tai pidämme heitä vihollisina, sanoi teksasilainen pastori Bob Roberts Jr.

Franklin Graham on saarnaaja Billy Grahamin poika sekä Samaritan’s Purse -hyväntekeväisyysjärjestön ja isänsä nimeä kantavan evankeliointijärjestön johtaja. Hän on yksi Yhdysvaltain näkyvimmistä kristillisistä mielipidevaikuttajista. Hän on tullut vuosien varrella tunnetuksi islaminvastaisista lausunnoistaan.

Viimeksi helmikuussa Graham varoitti, että muslimit ovat soluttautuneet Valkoiseen taloon ja käyttävät siellä suurta vaikutusvaltaa. Presidentti Barack Obaman ensimmäisellä kaudella Graham kyseenalaisti hänen kristillisen uskonsa ja kiihdytti puheillaan huhumyllyä, jonka mukaan Obama olisi todellisuudessa muslimi.

New Yorkin terrori-iskujen jälkeen vuonna 2001 Graham herätti laajaa huomiota julistamalla, että islam on pahuuden uskonto ja että Koraani kehottaa tappamaan vääräuskoiset.

Vuonna 2010 Yhdysvaltain armeija peruutti aiemmin Grahamille lähettämänsä kutsun tulla puhumaan rukoustilaisuuteen Pentagoniin. Syynä olivat hänen pahennusta herättäneet lausuntonsa islamista, joita armeija ei puhemiehensä mukaan pitänyt toisia uskontoja kunnioittavina.

Kuva: Samaritan´s Purse /video

Edellinen artikkeliPapit poistuvat Antarktikselta
Seuraava artikkeliKesäjuhlalooks – Tältä näyttävät hengellisten kesäjuhlien kävijät

Ei näytettäviä viestejä