Forssa torjui hätämajoituksen – Kirkkoherra pitää päätöstä valitettavana

Forssan kaupunginhallitus päätti eilen maanantaina torjua turvapaikanhakijoiden hätämajoitusyksikön perustamisen tyhjillään olevaan hotelliin. Äänet jakautuivat niukasti 6-5 yksikön perustamista vastaan.

Forssan kirkkoherra Esa Löytömäki kertoo, että keskustelua hätämajoituskeskuksen perustamisesta käytiin viikonlopun aikana vilkkaasti. Sosiaalisessa mediassa tunteet ovat käyneet kuuminakin. Lisäksi paikallislehdessä aihetta on käsitelty niin uutisissa kuin mielipidekirjoituksissakin.

– Ihmisten kanssa ei ole puheeksi tullut kuin ohimennen, mutta olettaisin että työpaikoilla kahvipöydissä on kyllä juteltu, Löytömäki sanoo.

Hän on ottanut osaa sosiaalisessa mediassa käytyyn keskusteluun myös itse, muun muassa seurakunnan Facebook-sivuilla. Eilisaamuna julkaisemassa päivityksessään Löytömäki muistutti, että vaikka suomalaisillakin on ongelmia, muilla on vielä suurempia. Löytömäki kertoi keskustelun tuovan hänelle mieleen Jeesuksen sanat viimeisellä tuomiolla: ”Totisesti: kaiken, minkä te olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähäisimmistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle.”

Kotimaa24:lle Löytömäki kertoo pitävänsä kaupunginhallituksen päätöstä valitettavana. Hän muistuttaa, että kysymys on ihmisten todellisesta hädästä, joka koskettaa Suomea uudella tavalla. Löytömäen mielestä mikään paikkakunta ei voi rajata itseään avunantajien ulkopuolella.

– Jos ihmiset ovat todellisessa hädässä ja vastaanottokeskukset täynnä, niin ilman muuta meillä on vastuu auttaa, hän sanoo.

Löytömäki kertoo uskovansa, että samat kysymykset tulevat paikkakunnalla eteen jatkossakin.

Hänen mukaansa seurakunta toimii mielellään muiden kolmannen sektorin toimijoiden kanssa pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden auttamiseksi. Konkreettisen avun lisäksi seurakunta voi auttaa levittämällä asiallista tietoa ja luomalla hyväksyvää asenneilmapiiriä. Löytömäen mukaan seurakunta on Forssassa luonteva toimija.

– Olemme ihmisten kanssa tekemisissä, niin siitähän se lähtee.

Löytömäki muistuttaa, että seurakunnalla on oma katsomuksellinen näkökulmansa.

– Meillä on ymmärrystä siitä, kuinka tärkeä uskonto voi ihmisille olla. Kristillisyyteen kuuluu toisten auttaminen.

Edellinen artikkeliPappien valtakunnallinen jalkapalloturnaus Turussa
Seuraava artikkeliHallitus esittää kauppojen aukiolon vapauttamista – kirkko pysyy kannassaan

Ei näytettäviä viestejä