Fida irtisanoo 22

Helluntaiherätyksen lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida Internationalin yt-neuvottelut johtavat 22 henkilön irtisanomiseen ja 33 tehtävän lakkauttamiseen.

Kehitysyhteistyöhankkeita lopetetaan 18, ja kehitysyhteistyö loppuu kokonaan viidessä maassa (Israel/palestiinalaisalueet, Jordania, Kiina, Pakistan, Sri Lanka), mikä vaikuttaa kymmenientuhansien ihmisten elämään. Sopeuttamistoimilla säästetään kaikkiaan 3,8 miljoonaa euroa.

Fidan yt-neuvottelujen syynä ovat Suomen hallituksen leikkaukset kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun tukiin.

Neuvottelujen alussa elokuussa arvioitiin, että tehtäviä joudutaan lakkauttamaan 37, ja irtisanomisuhka koski noin 30 henkilöä. Neuvottelujen piiriin kuului 110 henkilöä ulkomailla ja Fidan pääkonttorilla

Irtisanomisten lisäksi muita sopeuttamistoimia ovat osa-aikaistaminen, ulkoistaminen ja eläkejärjestelyt. Henkilöstön matkakuluja leikataan, ja pääkonttorilla toteutetaan organisaatiouudistus, jolla yhdistetään kaksi osastoa.

Fida lähetystorien henkilöstö ei ollut yt-neuvottelujen piirissä, eli 29 myymälän verkosto jatkaa toimintaansa eri puolilla Suomea normaalisti.