FB-tukiryhmässä lähetetään adventtipostia arkkipiispalle

Facebookissa perustettiin eilen tukikampanja arkkipiispa Kari Mäkiselle, joka on saanut osakseen voimakasta arvostelua perjantaisen avioliittoäänestyksen jälkeen. Viikonloppuna kiihtyneessä eroaallossa arkkipiispaa syytetään liian suopeista kommenteista.

"Haluamme tukea arkkipiispaa, joka on useasti korostanut, kuinka tärkeää on kaikkien ihmisten tasavertainen kohtelu, kunnioitus ja rakentava keskustelukulttuuri", tapahtuman sivuilla kirjoitetaan.

Facebook-tapahtumassa kehotetaan osoittamaan tukea arkkipiispalle erilaisin tavoin. Hänelle voi lähettää adventtipostia ja kirjoittaa mukaan oman tervehdyksen, toinen tapa tukea on tykätä arkkipiispan Facebook-sivusta.

Adventtipostikampanjaan on maanantaiaamuun mennessä ilmoittautunut jo yli 900 osallistujaa, ja arkkipiispan Facebook-sivun tykkäykset lisääntyivät sunnuntain jälkeen noin kahdella tuhannella.

Adventtipostia arkkipiispalle -kampanjan yhteyteen on myös perustettu Kirkon Ulkomaanavun Oma kampanja -sivulle keräys, jolla tuetaan kehitysmaiden lukutaitoa.

"Jotkut halusivat lähettää Karille myös pienen lahjan. Jotta kaikki voisivat kirjoittamalla edistää rauhaa maailmassa, päätimme liittää kampanjaan mahdollisuuden toisenlaiseen lahjaan", keräyssivulla sanotaan.

Tavoitteena oli kerätä sata euroa, jolla voisi Toisenlainen Lahja -sivustolla ostaa lukutaidon. Maanantaiaamuun mennessä rahaa on kerätty jo 1 500 euroa.

Adventtipostia arkkipiispalle